Hoppa till innehåll
Friday logotyp

SystemIngenjör till SAAB

Publiceringsdatum
08 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker nu erfarna ingenjörer som vill jobba med oss på affärsenheten BU Naval Combat Systems! Här får du chansen att delta i systemarbete för att vidareutveckla världens främsta ledningssystem.

Om tjänsten:
SAABs produkter används på marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. De levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Här kommer du att jobba med spännande teknik i avancerade och komplexa system. Som systemingenjör har du en central roll i projektarbetet och ansvarar för att bryta ned de tekniska kraven från kund till något som deras utvecklingsavdelningar kan realisera i hård- eller mjukvara.

Just nu har de ett stort behov av duktiga medarbetare som är intresserade av t ex kunna bryta ned kundkrav till realiserbara krav och design/arkitektur. Vi söker också personer som har ambitionen att bli tekniska ledare.

Arbetsuppgifter:
 • Ansvar för integration, verifiering och validering av systemkomponenter före produktion.
 • Kravhantering och upprättande av kund- och intressentkrav.
 • Under inledningen av projekt arbetar med att etablera kravdatabaser och definiera systemspecifikationer.
 • Utför systemanalyser och arkitektarbete.
 • Samarbetar med utvecklingsavdelningen för att initiera och koordinera projekt.
 • Erfarenhet med mjukvarusystem och agila utvecklingsmetoder.
 • Följer upp och övervakar utvecklingsprojekt och hanterar beställningar från projektavdelningar.
 • Engagerad i ett stort antal projekt med olika krav och mål.
 • Ansvarig för att driva systemtillstånd och verifiering, inklusive FAT (Factory Acceptance Test), HAT (Harbour Acceptance Test) och SAT (Sea Acceptance Test).
VI SÖKER DIG SOM:
Vi tror att du har en proaktiv inställning i jobbet och aktivt kan navigera runt i organisationen och kommunicera med våra interna intressenter för att förebygga och lösa uppkomna problem och utmaningar.

Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar och är öppen för att prova nytt. Du är en engagerad och kreativ person som gillar utmaningar, men du är också mycket mån om att nå en hållbar och långsiktig balans i såväl yrkes- som i privatlivet.
 • Du har erfarenheter av kravarbete samt mjukvaruutveckling i komplexa system, du har även arbetat med systemdesign eller någon form av tekniskt ledarskap.
 • Erfarenhet inom verifiering, systemtest och validering gör arbetet enklare.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från programmering, datorarkitektur/operativsystem eller IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av marin miljö i Försvarsmakten är såklart inget måste, men det är något vi ser positivt på.
 • Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.
OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Stockholm/Järfälla
 • Rekryteringsansvarig: Mattias Isik
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 dec. 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Järfälla
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga