Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemingenjör till SAAB!

Publiceringsdatum
29 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bidra till en säkrare värld? Saabs industriledande elektroniska signalspanings- och självskyddssystem hjälper till att skydda deras plattformar och samla viktig information om omvärlden. Vi söker nu en systemingenjör som vill ansluta till deras mycket kompetenta team. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten:
Som Systemingenjör hos teamet kommer du att arbeta med SAAB:s radarvarnings och signalspaningssystem. Du har ett helhetsansvar och en koordinerande roll och agera som spindeln i nätet. Du samarbetar med dels projekt och produktledning, dels med ansvariga för de andra ingenjörsdisciplinerna, dvs konstruktion, mjukvara, test och verifiering samt produktion. Du ansvarar för att ditt system uppnår önskad förmåga och för att åstadkomma detta behöver du förutom att ha koll på din egen kravbild vara en av intressenterna i underliggande delsystem. Du tar fram och håller relevant dokumentation uppdaterad och är en aktiv deltagare under test och verifieringsfasen samt driver hanteringen av eventuella utfall.

Dina arbetsuppgifter präglas av att:
 • Ta ansvar för helheten och kommunicerar lösningar.
 • Arbeta med komplexa system där målet är att ta fram effektiva lösningar.
 • Säkerställa att våra operativa produkters tillgänglighet garanteras genom att hantera utgående komponenter.
 • Under utvecklingsfasen följa systemet genom utveckling, integration och verifiering.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en Ingenjörsexamen (gärna civilingenjör) inom Teknisk Fysik, Elektronik, Mekatronik, Farkostteknik, Datateknik eller liknande
 • Har ett par års erfarenhet från högteknologisk industri
 • Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
 • Meriterande med utvecklingserfarenhet från försvarsindustri, fordon, Telecom eller liknande
 • Meriterande att ha arbetat med elektronikutveckling, systemdesign, RF, radarapplikationer eller mekanikutveckling.
Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker har ett stort driv och trivs bra i en teknisk krävande roll. För att passa i den här rollen är du handlingskraftig och har ett eget driv. Du är strukturerad och har ett systematiskt arbetssätt. Arbetet ställer krav på en god förmåga att förstå och kommunicera med människor, samtidigt som det är viktigt att du har en förmåga att få saker att hända.

Om kundföretaget:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag med ambitionen att därefter bli direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående, alt enligt överenskommelse (med hänsyn till ev uppsägningstid)
 • Placering: Järfälla
 • Rekryteringsansvarig: Elin Dahlqvist
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Liknande Jobb

Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 mars 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?