Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Backendutvecklare inom flygledningssystem till Saab!

Publiceringsdatum
12 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Söker du en spännande roll inom försvarsindustrin? Vi letar efter en backendutvecklare med några års erfarenhet som vill bli en del av ett sammansvetsat team inom det svenska militära ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning. Sök idag då urval sker löpande!

Om tjänsten
I rollen som backendutvecklare hos Saab kommer du att jobba med det svenska militära ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning. Du kommer vara en del av era mjukvaruteam och tillsammans med övriga medlemmar utveckla nya funktioner och förbättringar i mjukvaran och integrera den i systemet med primärt fokus på backend. Arbetet sker i nära samarbete med kund där vi har en kontinuerlig dialog kring bedömning och planerering av ärenden till olika releaser. Här prioriteras kvalitet och tillförlitlighet i system och leveranser.

Du kommer ingå i ett engagerat team som består av 12 kunniga mjukvaruutvecklare där det råder ett öppet och positivt klimat. Här stöttar man och hjälper varandra att hela tiden utvecklas! Du kommer att jobba i miljöer avsedda för försvarshemlig information vilket innebär att majoriteten av arbetet sker på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.

Arbetsuppgifter
 • Utveckla nya funktioner och förbättringar i det svenska militära ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning.
 • Integrera mjukvaran i systemet med fokus på backend-komponenter.
 • Samarbeta nära med kunden för att bedöma och planera ärenden till olika releaser.
 • Prioritera kvalitet och tillförlitlighet i alla system och leveranser.
Vi söker dig som
 • Är utbildad civil - eller högskoleingenjör inom exempelvis Datavetenskap eller annat relevant område
 • Har några års arbetslivserfarenhet inom relevant område
 • Har goda färdigheter i Java
 • Har grundläggande kunskaper om datastrukturer, operativsystem och databaser
 • Har tidigare erfarenheter att arbeta i Linux
Du är en positiv, problemlösande och strukturerad person med passion för att lösa tekniska utmaningar och en önskan om att bidra till Sveriges säkerhet. Det är viktigt att du har driv och förmåga att utveckla högkvalitativa mjukvarulösningar. Vi värdesätter att du är noggrann i ditt arbetssätt och har goda sociala egenskaper. Du samarbetar väl med andra men kan även jobba självständigt och ta initiativ. Självklart är det också positivt om du intresse eller till och med erfarenhet av flygdomänen.

Om kundföretaget
Du kommer att samarbeta med engagerade, kunniga medarbetare i vår organisation, som kännetecknas av ett öppet positivt klimat, engagemang och kontinuerlig personlig utveckling.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Om anställningen
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Övrig info
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Järfälla
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?