Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Javautvecklare till Saab!

Publiceringsdatum
19 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Söker du en spännande roll inom försvarsindustrin? Vi letar efter en Javautvecklare med några års erfarenhet som vill bli en del av ett sammansvetsat team inom det svenska militära ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning. Sök idag då urval sker löpande!

Om tjänsten
Är du redo att göra en verklig skillnad genom din tekniska kompetens? Vi söker en erfaren mjukvaruutvecklare som kommer att vara en kritisk del av vårt team inom det svenska militära ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning. I denna roll kommer du att vara med och driva utvecklingen av nya funktioner och förbättringar av mjukvaran, främst med inriktning på Human-Machine Interface (HMI) och backend-komponenter. Du kommer att arbeta nära våra kunder för att säkerställa att våra lösningar möter deras behov och förväntningar.

Du kommer att jobba i miljöer avsedda för försvarshemlig information vilket innebär att majoriteten av arbetet sker på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.

Arbetsuppgifter
 • Utveckla nya funktioner och förbättringar i det svenska militära ledningssystemet för luftbevakning och flygstridsledning.
 • Integrera mjukvaran i systemet med fokus på HMI och backend-komponenter.
 • Samarbeta nära med kunden för att bedöma och planera ärenden till olika releaser.
 • Prioritera kvalitet och tillförlitlighet i alla system och leveranser.
Vi söker dig som
 • Är utbildad civil - eller högskoleingenjör inom exempelvis Datavetenskap eller annat relevant område
 • Har goda färdigheter i Java
 • Har grundläggande kunskaper om datastrukturer, operativsystem och databaser
 • Har tidigare erfarenheter att arbeta i Linux
Det är även meriterande om du har
 • Tidigare erfarenhet av Java Swing
 • Kunskaper om användbarhet och UX-aspekter
 • Tidigare erfarenhet av programmering i Ada
 • Intresse eller erfarenhet av flygdomänen
Som person ser vi att du har en passion och förmåga att utveckla högkvalitativa mjukvarulösningar, så väl med hänseende på kodkvalitet som användbarhet. Vi värdesätter att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har goda sociala egenskaper. Du samarbetar väl med andra men kan även jobba självständigt och ta initiativ.

Om kundföretaget
Du kommer att samarbeta med engagerade, kunniga medarbetare i vår organisation, som kännetecknas av ett öppet positivt klimat, engagemang och kontinuerlig personlig utveckling.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med över 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Om anställningen
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Övrig info
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Järfälla
 • Rekryteringsansvarig: Nora Sundberg
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Liknande Jobb

Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 april 2024 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?