Hoppa till innehåll
Diesel Motor Nordic AB logotyp

Ekonomichef till Diesel Motor Nordic

Ansök nu
Är du redo för nästa steg i din karriär som ekonomichef? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! Diesel Motor Nordic söker nu en erfaren ekonomichef som vill vara en nyckelspelare i bolaget.

Om Rollen
I din roll som ekonomichef kommer du att kvalitetssäkra vår redovisning, rapportera i tid, utveckla våra stödprocesser och stödja vårt team och VD i ekonomiska frågor. Du kommer att leda ekonomiarbetet i Sverige, Danmark och Finland och säkerställa att den löpande redovisningen är av högsta kvalitet. Dessutom kommer du att vara ansvarig för att utveckla och underhålla våra affärssystem och vara en del av vårt ledningsteam.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Säkerställa månads- och årsbokslut
  • Ansvara för den legala redovisningen och följa skattemässiga krav
  • Upprätta årsredovisning och hantera kontakter med revisorer
  • Uppföljning, analys, budgetering och prognostisering
  • Hantera fastighetsfrågor, bilar, försäkringar och fastighetsavtal
  • Finansiell, extern och intern rapportering samt presentationer av finansiell information
  • Utveckla och effektivisera redovisningsprocesser och system
  • Stödja verksamheten och VD i finansiella frågor
  • Ansvara för ekonomi- och stödsystem
Vem är du?
Vi ser att du har erfarenhet i en liknande roll, d.v.s. du har arbetat i en bred ekonomichefsroll i en internationell koncern. Du har goda kunskaper inom redovisning och rapportering samt erfarenhet av att upprätta årsredovisning och deklarationer. Vidare har du erfarenhet av budgetering och prognostisering samt ett intresse för system och utveckling av processer och rutiner. Du är flytande i både engelska och svenska och du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Det är meriterande med ledarskapserfarenhet men inte ett krav.

Som person är du noggrann och strukturerad, du har en analytisk förmåga och kan växla mellan helikopterperspektiv och detaljfokus. Vidare är du kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor där du får vara nära affären. Du är trygg i din roll och har en prestigelös personlighet.

Vad kan vi erbjuda dig?
Diesel Motor Nordic erbjuder en familjär arbetsmiljö där du kommer att vara en viktig del av vår framgångsrika resa i en internationell koncern. Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och tror att du har vad som krävs för att bli vår nya ekonomichef, ser vi fram emot din ansökan. Tillsammans kan vi fortsätta att driva Diesel Motor Nordics mot nya höjder!

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Diesel Motor Nordic med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Italo Paras på italo.paras@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 okt. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Diesel Motor Nordic är ett oberoende distributionsföretag med sina rötter i Deutz som grundades i Sverige 1956 samt i Danmark 1965. Sedan 2019 har Diesel Motor Nordic även verksamhet i Finland.

Med vår kunniga personal servar vi allt från OEM-kunder till slutkunder både för nyförsäljning och eftermarknad. För nya maskiner och installationer jobbar våra tekniker i nära samarbete med kunden för en optimal anpassning av nya motorserier med de senaste emissionsnivåerna för en renare och bättre miljö.

2022 omsatte Diesel Motor Nordic-gruppen ca 276 MSEK. Från och med hösten 2023 ingår Diesel Motor Nordic i den internationella koncernen Deutz AG.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare