Hoppa till innehåll
A-Finance Nordic AB logotyp

HR-direktör till Remondis Maintenance & Services Sweden

Ansök nu
Inom nybildade Remondis Maintenance & Services Sweden AB (RMS-S) samordnas industrisaneringsföretaget Buchen samt ställningsbyggnadsföretaget Xervon. RMS-S bistår med specialistkompetens och gemensamma tjänster inom bland annat ekonomi, HR och IT samt driver förvärv och strategiska utvecklingsprojekt. Buchen och Xervon har i Sverige tillsammans en omsättning på ca 1,2 miljarder kronor, 1 000 anställda och verksamhet på ett 20-tal platser. Remondis Maintenance & Services, Buchen och Xervon ingår i den tyska, familjeägda Rethmann-gruppen. Vi söker nu en HR-direktör som vill bidra till den fortsatta utvecklingen av Remondis Maintenance & Services svenska verksamheter.

Om jobbet

Rollen som HR-direktör är en ny roll. Det är en nyckelroll i vilken vi ser framför oss en person med bred erfarenhet från HR-området, integritet, strategisk höjd och en genuin förståelse för affärsverksamhet. HR-direktören ingår i bolagsledningen, är funktionellt ansvarig för HR-cheferna i våra bolag och kommer att jobba nära bolagens VD-ar.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Planera och leda gruppens strategiska HR-arbete utifrån affärsmål och strategier.
  • Riktlinjer och processer inom HR-området.
  • Arbetsrättsliga och fackliga frågor.
  • Utveckla och driva strategier för kompetensförsörjning (inkl. rekrytering och lärlingsprogram).
  • Säkerställa framtida chefsförsörjning, bland annat genom anpassade ledarutvecklingsprogram och successionsplanering.
HR-direktören ska också:
  • Driva den fortsatta utvecklingen av en affärsmässig HR-funktion som stödjer verksamheternas behov av kompetenta medarbetare samt ändamålsenliga och effektiva HR-processer.
  • Vara en trygg och inspirerande ledare som styr HR-teamet mot uppsatta mål.
  • Vara ett bollplank till HR-teamet i strategiska och operativa frågor.
  • Bidra med specialistkompetens vid förvärv samt delta i integrationsprojekt i syfte att etablera såväl effektiva processer som en enhetlig och stark företagskultur.
Utbildning och erfarenhet

Uppdraget förutsätter en lämplig universitetsutbildning, minst 10 års erfarenhet från HR-området samt egen chefserfarenhet.

Vi söker en person med gedigen erfarenhet av HR och förändringsledning, en person som för sina tidigare uppdragsgivare levererat bestående förändringar som resulterat i effektiviseringar och ökad konkurrenskraft.

Personliga egenskaper

För att lyckas här krävs att du uppskattar att arbeta verksamhetsnära, är förtroendeingivande till ditt sätt och har hög integritet. En trygg, positiv relationsbyggare som leder genom andra och har lätt för att samarbeta på olika nivåer både inom företaget och externt. Du har affären i fokus och blick för helheten.

Som person är du nog en utpräglad "doer" som får saker ur händerna och tar initiativ, är orädd, vågar fatta beslut, har en mycket god förmåga att prioritera ditt arbete och jobbar strukturerat och effektivt.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@atalent.se

A-Talent Finance är en del av A-Talent Group och är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vi rekryterar till alla typer av befattningar inom vårt område; från ekonomiassistenter, redovisningsekonomer, finansekonomer och controllers till ekonomichefer och CFO. Våra kunder är såväl stora som små företag och de återfinns inom alla typer av branscher.
Mer info
Kontaktperson
Ann Winsborn
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare