VA-ingenjör/Projektledare

VA-ingenjör/Projektledare

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Inom femton år har kommunen vuxit från dagens 80 000 invånare till minst 120 000. Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. Bygg- och miljöförvaltningen utökar antalet tjänster på VA-avdelningen söker nu två VA-ingenjörer.

Vill du vara en del av en satsning få kommuner i Sverige kan uppvisa? Då är detta din nästa utmaning.

Arbetsuppgifter

Som VA-ingenjör i Järfälla kommun ingår du i en grupp med VA-ingenjörer som tillsammans arbetar med att förvalta det befintliga ledningsnätet och bistå med VA-kompetens i plan- och exploateringsfrågor.

I avdelningens arbete ingår att utreda och planera behovet av drift- och förnyelseåtgärder och att projektleda investeringsprojekt samt ingå som resurs för stöd, granskning och kravställning i kommunens plan- och exploateringsprojekt. Fr.o.m. 2021 kommer även avdelningen utreda och beställa VA-tekniska lösningar i exploateringsprojekt.

I denna roll kommer du att utreda och beställa VA-lösningar i exploateringsområden. Du kommer också att projektleda förnyelse av ledningsnätet, där upphandling och ekonomisk uppföljning ingår.

Du kommer även att medverka som stöd till projektledare i genomförande av exploateringsprojekt samt vara granskare och kravställare i exploatering- och detaljplaneprojekt, bland annat i den nu framväxande Barkarbystaden. I arbetet ingår även att tillsammans med kollegor utveckla verksamheten/processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsteknik eller motsvarande, med inriktning mot VA-teknik. Minst 3 års arbetslivserfarenhet som VA-ingenjör, där erfarenhet av projektledning med egen budget ingår är krav. Det är meriterande om du har kunskap och intresse för olika tekniska VA-lösningar samt gärna kompetens inom kalkylering, upphandling, byggledning och BAS P. För att lyckas i rollen är du självständig, har mycket god samarbetsförmåga och analytisk förmåga samt ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har gott omdöme och kan göra avvägningar och prioriteringar inom ditt kompetensområde. B-körkort underlättar, men är inget krav.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Järfälla kommun med VA-Rekrytering AB. För mer information kontakta rekryteringskonsult Leopold Vilhelmsson, tel: 072-382 70 97

Om Järfälla kommun

Järfälla ligger strax nordväst om Stockholms city och har idag cirka 80 000 invånare. Kommunen påverkas i hög grad av regionens utvecklingstakt och vill aktivt bidra till att stärka regionens konkurrenskraft genom aktivt bostadsbyggande, högre utbildning, nytänkande och fler arbetsplatser inom spännande branscher.

Ny infrastruktur knyter Järfälla närmare hela Storstockholm. Delar av kommunen utvecklas nu till en regional stadskärna där den nya stadsdelen Barkarbystaden växer fram med bostäder, arbetsplatser och service. Utbyggnaden av tunnelbanan innebär att Järfälla kommer att bli en av Stockholms viktigaste kollektivtrafikpunkter. Målet är att skapa plats för 30 000 nya invånare och 10 000 nya arbetsplatser.

Järfälla kommun har ungefär 4 000 anställda som arbetar för att utveckla verksamheten till nytta för invånarna. Vi för Järfälla framåt bland annat genom aktivt medarbetarskap och gott ledarskap, bra arbetsmiljö och lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vajobb.se
Sista ansökningsdag 21 nov 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VA-Rekrytering är ett nischat rekryteringsföretag inom VA och angränsade branscher inom samhällsbyggnad. Våra rekryteringskonsulter är kompetenta inom samhällsbyggnad. Vi ligger alltid steget före, vi har nätverket och förtroendet från kandidaterna inom branschen, en grundsten i vårt viktiga arbete.