Kvalitetsingenjör till Silex

Kvalitetsingenjör till Silex

Vi söker nu en kvalitetsingenjör för att stärka Silex kvalitetssäkringsteam. Tjänsten går ut på att vara gränssnitt mellan ledningsgrupp och Silex produktion med tillhörande kunder och leverantörer. Silex ligger i absolut framkant av ny teknologi i tillverkning av mekaniska och elektriska system i mikroskala. Rollen är heltid och placerad i Järfälla. Välkommen med din ansökan redan idag.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär bl.a att granska produktutveckling, rapportera till kunder och myndigheter, övervaka avvikelsehantering, stötta fabriken, revidera underleverantörer mm. Du finns med i många spännande sammanhang där problemlösning är vardag. En stor del av arbetet är att underhålla olika system samt att bearbeta statistik.
I tjänsten ingår även att delta i interna revisioner, vara med på kundbesök och besöka underleverantörer över hela världen. Du förväntas även vara tillgänglig på daglig basis ute i Silex organisation, vara med och granska olika beslut samt sköta avrapportering till myndigheter mm.

Erfarenheter

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område exempelvis civilingenjör med teknisk inriktning. Det är mycket meriterande om du har några års arbetserfarenhet inom tillverkningsindustrin med vana att arbeta efter kvalitetssystem, men du som är nyutexaminerad är också välkommen att söka. Du har ett gediget intresse för teknik, kvalitets- och förbättringsarbete samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Det är en fördel om du har kunskaper om ISO 9001 men inget krav. Som person ser vi dig ha ett starkt kvalitetstänk och god förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du är problemlösningsorienterad, noggrann men också effektiv. Då rollen innefattar nära arbete tillsammans med kollegor och övriga funktioner på bolaget är god samarbetsförmåga något vi eftersöker. Att du har en flexibel och öppen inställning är viktigt då prioriterade uppgifter kan ligga både innanför och utanför traditionellt kvalitetsarbete och ändras med kort varsel beroende på omständigheterna. Det finns goda chanser att påverka din roll och framtida utveckling inom bolaget beroende på vilka dina intressen och starka sidor är.

Om Silex

Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 450 Mkr och har 145 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2015.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.