Systemingenjörer med start i traineeprogram till Saab!

Systemingenjörer med start i traineeprogram till Saab!

Har du nyligen tagit examen inom en teknisk utbildning, har stort intresse för IT och teknik och vill jobba i en roll nära verksamheten? Känner du att du vill starta eller fortsätta din karriär inom ett stort, internationellt företag med goda utvecklingsmöjligheter och som arbetar i den tekniska framkanten? Skulle andra beskriva dig som kommunikativ, pedagogisk och som den som naturligt tar ledarrollen?

I så fall vill vi gärna träffa dig, skicka in ditt cv till rollen som systemingenjör på Saab redan idag!

Om Saab

På Saab blickar man ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Saab samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar samma utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Saab är revolutionerande tack vare kombinationen av avancerad teknik och operativ effektivitet i ett prisvärt paket. Systemförståelse och smarta designlösningar som drar nytta av synergier är recept för att lyckas. Grunden till deras framgång ligger därför helt i alla medarbetares engagemang och deras innovativa arbetskultur.

Det här är ett företag som värnar om dig som person och medarbetare. Som en del i din anställning kommer du att få ingå i ett generöst ettårigt introduktionsprogram som ger dig unika inblickar i affärsenheten C2S och i Saab som ett globalt företag. Här får du vara del av en spännande arbetsplats med karriärmöjligheter i både tekniska roller och i ledarroller.

Om rollen

Gruppen du kommer tillhöra kallas C2S och arbetar med marina ledningssystem, vilket är allt från stridsbådar och patrullbåtar till fregatter och ubåtar. Inom sektionen man kommer tillhöra finns det behov av att bli fler, vilket är varför vi nu rekryterar flera systemingenjörer.

Du kommer att kombinera din roll som systemingenjör med Saabs interna traineeprogram Academy. Du kommer att jobba i din specifika roll men ha ungefär 20% av din tid till utbildningar, studiebesök, presentationer och sociala aktiviteter, allt för att lära dig mer om Saab och deras affär. Programmet kommer pågå under ca sex månader med start i februari 2020. Under programmets gång är du anställd som konsult via Sigma Young Talent, och intentionen är att du efter programmets avslut ska gå över i anställning direkt till Saab.

I din roll som systemingenjör kommer du att arbeta med att skapa en systemdesign som innehåller och beskriver vad Saab kan leverera till sin kund, utifrån mötet med kunden ifråga. Du kommer att arbeta med projekt från början då krav samlas in, genom hela projekt där du är spindeln i nätet som kommunicerar med både utvecklare och kund och övervakar resultatet. Du kommer se över det slutgiltiga resultatet och ser till att det överensstämmer med vad som bestämdes från början. I rollen kommer du ha möjlighet att befinna dig en del ute på plats hos kunderna, t.ex. vara med och installera system på fatyg eller utbilda kunderna i hur produkten eller lösningen ska användas. Kommunikation med både interna och externa parter är en stor del av det dagliga arbetet, att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska är därför en förutsättning. Det här är en bred roll där vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och drivkrafter.

Vem är du?

För att trivas bra i den här rollen ser vi att du tycker om att arbeta i team men också att du trivs med att arbeta självständigt. Det är inte en roll där du kommer få programmera, men där du behöver ha någon slags förståelse för mjukvaruututveckling och en allmänt god tekniskt förståelse då du arbetar i team med utvecklare. Samtidigt har du också en pedagogisk sida, och kan förklara teknik i relativt enkla termer för icke tekniskt kunnande. Med detta i åtanke tror vi också att du är en person som inte bara gillar att arbeta med och kring andra, utan som även ser och förstår människor i din omgivning.

Vi tror också att du är en person som är strukturerad i sitt sätt att arbeta, som kan ta in information och sedan sorterar och prioriterar för att kunna förmedla vidare. Det är en fördel om du gillar att dokumentera. Vidare är det bra om du är lösningsorienterad i ditt arbete, vågar ta för dig och kan driva ditt arbete självständigt.

Vi söker alltså dig som har en examen inom exempelvis elektronik, datateknik, inbyggda system eller teknisk fysik. Du har ett tekniskt intresse och förståelse för mjukvaruutveckling men vill jobba i en roll nära verksamheten. Du har en helt obehindrad kommunikationsförmåga i tal och skrift i både svenska och engelska. Det är meriterande om du har en bakgrund inom Försvarsmakten, särskilt inom marinens förband.

Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak - unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher. Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.

Våra värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid finns det möjlighet att övergå i anställning hos kund.

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den!
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sigma Young Talent
Hemsida https://www.sigmayoungtalent.se/
Sista ansökningsdag 23 nov 2019 (11 dagar kvar)