Nyfiken på att starta din karriär på Saab?

Nyfiken på att starta din karriär på Saab?

Är du nyutexaminerad eller junior, har en högskole- eller civilingenjörsexamen och vill bredda dina kunskaper inom mjukvaruutveckling eller som systemingenjör? Har du ett stort tekniskt intresse och gillar att arbeta tillsammans med andra? Är du dessutom analytisk, brinner för ny teknik och är kvalitetsmedveten är det kanske du som är vår nya medarbetare på Saab!

Om Saab:

På Saab blickar man ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Saab samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar samma utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Saab är revolutionerande tack vare kombinationen av avancerad teknik och operativ effektivitet i ett prisvärt paket. Systemförståelse och smarta designlösningar som drar nytta av synergier är recept för att lyckas. Grunden till deras framgång ligger därför helt i alla medarbetares engagemang och deras innovativa arbetskultur.

Vi på sigma Young Talent har ett långvarigt samarbete med Saab och rekryterar löpande till olika roller och olika områden inom Saab. Affärsområdet Surveillance erbjuder lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning. Avdelningen Software Engineering utvecklar system för signalspaning och för att skydda nästa generations Gripen och Globaleye. Sektionen Application Software CMDS & ES har ett generellt ansvar för att paketera systemfunktioner i mjukvarusystem genom ansvar för bl.a. systemprogramvara och arkitektur. Här arbetar man med komplexa inbyggda system som kräver kompetens i bl.a. objektorientering, hårdvarunära programmering och applikationsutveckling.

Mer information om de roller som är aktuella just nu hittar du i de specifika annonserna på vår hemsida, hör annars av dig till rekryteringsansvariga för att få direkt info från oss. Du har här möjlighet att inleda din karriär på ett unikt bolag som arbetar i teknisk framkant. På Saab finns många interna utvecklingsmöjligheter och du kommer kunna fördjupa och/eller bredda dig utifrån dina egna intressen. I vissa roller kommer du även att ingå i Saabs egna traineeprogram, för att få bästa möjliga start på karriären.

Den här rekryteringsprocessen sköts av Sigma Young Talent för Saab räkning. Du kommer att arbeta som konsult via Sigma Young Talent hos Saab i Järfälla under överenskommen tid, för att efter lyckat avslutat uppdrag gå över i anställning hos Saab.

Vem är du?

För att lyckas hos Saab tror vi att det viktigaste är ditt engagemang, intresse och motivation. Stor vikt kommer läggas vid ditt tekniska intresse samt din motivation. För att trivas har du viss uppfattning om hur komplexa moderna system är uppbyggda, kan se flöden och är inte rädd för att fråga. Viktigt är att du har intresse och kunskap inom såväl mjukvara som hårdvara. Som person tror vi även att du är nyfiken och flexibel i ditt sätt att arbeta. Du är intresserad av helheten och kan både fokusera på detaljerna och ha ett helhetsperspektiv.

Mer specifikt söker vi dig som:
  • Har relevant utbildning från högskola/universitet, exempelvis inom datateknik, farkostteknik, teknisk fysik eller liknande
  • Är mycket intresserad av ny teknik
  • Vill arbeta på Saab och ser långsiktigt på din arbetsplats
  • Kommunicerar flytande på svenska och engelska
  • Har svenskt medborgarskap
Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak - unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvariga Olivia och Ender - olivia.olaisson@sigma.se eller ender.kokat@sigma.se
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sigma Young Talent
Hemsida https://www.sigmayoungtalent.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (11 dagar kvar)