Nyfiken mjukvaruutvecklare till Saab i Järfälla

Nyfiken mjukvaruutvecklare till Saab i Järfälla

Är du i början av ditt arbetsliv, och letar efter nästa utmaning efter studierna? Är det viktigt för dig med en arbetsplats som ser till dig som individ och är mån om din trivsel och din utveckling framåt? Skulle du beskriva dig som tekniskt intresserad, nyfiken och samarbetsvillig? Då kan det vara du som kan bli nya medarbetaren på Saab!
Om Saab

På Saab blickar man ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Saab samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar samma utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Saab är revolutionerande tack vare kombinationen av avancerad teknik och operativ effektivitet i ett prisvärt paket. Systemförståelse och smarta designlösningar som drar nytta av synergier är recept för att lyckas. Grunden till deras framgång ligger därför helt i alla medarbetares engagemang och deras innovativa arbetskultur.

Det här är ett företag som värnar om dig som person och medarbetare. Som en del i din anställning kommer du att få ingå i ett generöst ettårigt introduktionsprogram som ger dig unika inblickar i affärsenheten C2S och i Saab som ett globalt företag. Här får du vara del av en spännande arbetsplats med karriärmöjligheter i både tekniska roller och i ledarroller

Om rollen

C2S inom Saab är ett område som växer snabbt i takt med att de får fler kunder. Därför behöver de nu stärka upp med en junior mjukvaruutvecklare till sitt team.

Gruppen C2S utvecklar och underhåller mjukvaruplattformen för Saabs Combat Systems och C4I-lösningar. Plattformen används fämst för Saabs system för alla typer av flottplattformar, vilket i sig är allt från stridsbådar och patrullbåtar till fregatter och ubåtar. Just i dessa team arbetar man främst med marina system, och den mjukvaran man är med och utvecklar är med i bakgrunden på exempelvis alla de arbetsstationer som finns i operatörsrummet på ubåtar.

Gruppen består idag av två team, ett som har större fokus på utveckling- och byggmiljö, och ett som arbetar mer med själva mjukvaran. Båda teamen består av 6-7 personer i vardera. Varje team har en scrum master och en produktägare, vilka planerar sprintarna och hur teamen ska arbeta.

I din roll som junior utvecklare kommer du att få arbeta främst med nyutveckling. Utvecklingen sker främst i C++, vilket är varför vi gärna ser att du har erfarenhet och intresse av att arbeta med det. Du kan även ha erfarenhet av andra språk, exempelvis C eller Python, alternativt även Java/C#, förutsatt att du är villig att lära dig C++ och sedan främst arbeta i det. Du kommer få vara med och planera ditt arbete och estimera din tid. Man har mycket samverkan med andra personer och arbetar mot andra projekt för att tillsammans kunna få hela systemet att fungera. Därför är det viktigt att du trivs med att jobba i team, samt att du inte är främmande för att presentera dina idéer och tankar för dina kollegor.

Du kommer att bli en del av ett kompetent team, och vara omgiven av engagerade, hjälpsamma och ambitiösa kollegor. Man arbetar agilt enligt scrum, vilket är en förutsättningen för att teamet ska kunna vara självorganiserat. Som ny medarbetare får du här skräddarsydda uppgifter som passar din inlärningskurva, där du lär dig om Saabs olika produkter och sätt att arbeta.

För den här rollen söker vi dig som kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. Vid denna rekrytering kommer vi även göra en bakgrundskontroll.

Vem är du?

I den här rekyteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt intresse och vad du motiveras av. Vi söker dig som är junior och som vill arbeta med utveckling på ett stort, internationellt bolag där goda utvecklingsmöjligheter ges. På Saab kommer du få möjlighet att arbeta med ny teknik som gör skillnad.

För att trivas i den här rollen tror vi att du är den som vågar ge sig in i arbetet och prova på trots att du inte kanske har alla förutsättningar att lösa uppgiften. Du är kommunikativ och försöker själv söka information när du inte har den. För att trivas i teamet tror vi också att du är en lagspelare som trivs att jobba i grupp med andra, och att du inte har problem att kommunicera med andra och komma med egna idéer och tankar. Här är miljön öppen och man tar gärna emot förslag! Vi ser att du som person dessutom är självständig och ansvarstagande. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om att arbeta med problemlösning.

Stämmer det här in på dig som person? Ta då chansen och sök, om du även:
  • Har en högskole- eller civilingenjör inom IT-området, eller liknande
  • Vill arbeta med utveckling inom C++
  • Har ett svenskt medborgarskap
Våra värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak - unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid förutsatt att alla parter trivs med det, är intentionen att du ska övergå i anställning hos kund.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta Olivia Olaisson - olivia.olaisson@sigma.se
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sigma Young Talent
Hemsida https://www.sigmayoungtalent.se/
Sista ansökningsdag 23 dec 2019 (36 dagar kvar)