Operativ inköpare till SAAB

Operativ inköpare till SAAB

Nu söker vi en Operativ inköpare inom Supply Chain till produktionen i Järfälla. Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö på ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara dig vi söker!

Uppdraget är ett konsultuppdrag med anställning hos SKILL Rekrytering & Bemanning som initialt sträcker sig från 2021-05-03 - 2022-03-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Dina arbetsuppgifter

Som inköpare inom Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av i huvudsak planlagt behov till vår produktion, som präglas av ett stort projektfokus. Du kommer att bli del av ett team som köper in material till såväl prototyper som mindre serieproduktion av tekniskt komplexa lösningar. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet och snabbt agerande hos såväl leverantörer som inköpare.
Du förväntas kunna hantera inköp av såväl standardkomponenter som tillverkning av komplexa kundspecifika produkter och du bör med relativ lätthet kunna manövrera mellan uppdrag av olika karaktär.
Då Saab verkar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll behöver du på en övergripande nivå förstå syfte och målsättning med detta och ha en förmåga att snabbt sätta dig in i, och agera efter, relevanta regulatoriska krav.

Dina löpande arbetsuppgifter blir i huvudsak följande:
 • Inköp av material och tjänster utifrån planlagt behov
 • Orderläggning och leveransbevakning
 • Eftermarknadsbeställningar
 • Inhämta kostnadsförslag
 • Löpande återkoppla till kundansvarig samt sköta leverantörsuppföljning
 • Registervård
 • Flödesoptimering
Ett intensivt arbete med att samordna och likrikta processerna inom hela Surveillance pågår.
Dina viktigaste gränssnitt, förutom självklart leverantörerna, kommer att vara inom funktionerna Planering, Strategiskt Inköp, Projektkontoret och Exportkontrollen. Inom Inköp finns ett tätt samarbete med kollegor i Göteborg.

Din profil

Saab Surveillance har genomgått ett antal förändringar, såväl organisatoriska som process- och systemrelaterade under senare år, och har övergripande en relativt låg mognadsgrad inom inköp. Du behöver därför ha förmåga att manövrera med säkerhet och pondus, samt göra korrekta avvägningar även när alla instruktioner och gränssnitt inte är helt tydliga.
För att lyckas och trivas hos oss tror vi även att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som kan konsten att agera i nuet med bibehållet fokus på målbilden.
Du behöver vara ansvarstagande, proaktiv och ha en positiv inställning. Du kan vara såväl en junior driven person med en relevant högskoleexamen i närtid, som en senior person med en gedigen inköpserfarenhet i ryggen. Du bör trivas med pulsen i en produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp inom Supply Chain.
Du bör även självständigt kunna driva ditt flöde för att säkerställa god leveransprecision.

Övriga kvalifikationer är följande:
 • Goda kunskaper i MS Office
 • God kommunikativ förmåga
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal samt skrift
Kan du dessutom bocka av något eller några av följande så är du lite av en drömkandidat för oss!
 • Erfarenhet av inköpsarbete inom försvars-, läkemedelsindustri eller annan starkt reglerad verksamhet
 • Erfarenhet av och/eller intresse för rollen som Exportkontrollombudsman
 • Erfarenhet av arbete i affärssystemet IFS
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill med goda chanser till förlängning/eventuellt övertag till Saab därefter.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Anna Carlbaum på mailadress anna.carlbaum@skill.se

Varmt välkommen att söka till oss!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.