Ekonomichef till Plantagen Group

Ekonomichef till Plantagen Group

Plantagen befinner sig i utveckling och söker nu dig som vill vara med på resan framåt. Vi söker dig som är lösningsorienterad och trivs i en roll med högt tempo. Du är van att leda i förändring och brinner för redovisning, ledarskap och utveckling. Du arbetar operativt, men kan samtidigt växla upp och driva frågor på ett strategiskt plan. Gruppen består av 20 personer och man har tre direktrapporterande chefer. I rollen rapporterar du till Group CFO för Plantagen och är en del av ledningsgruppen för CFO Management.

Om rollen

Som Ekonomichef kommer fokus ligga på att säkerställa och samordna redovisning, skatt och moms för Plantagen Group. Tyngdpunkten i rollen ligger i huvudsak på redovisning, ledarskap, förändring och utveckling. Då Plantagen är ett bolag i tillväxt är det av stor vikt att tänka förändring och driva effektiviseringsprojekt, detta i syfte att strukturera, automatisera och digitalisera.
Du ansvarar vidare för att lagar och regler följs inom ekonomifunktionen samt att rutiner och processer utvecklas och effektiviseras. I rollen ingår även rapporteringsansvar gentemot styrelse och ägare, där du sammanställer och säkrar rapporteringen. I rollen är du bollplank till CFO och agerar strategisk rådgivare i ledningsgruppen.

Kvalifikationer
  • Civilekonom eller motsvarande
  • Mångårig erfarenhet från liknande roll
  • Dokumenterade ledarerfarenheter
  • Gärna nordisk och med fördel även internationell erfarenhet
  • Systemkunnig och meriterande med erfarenhet från implementation av ERP-system
  • Erfarenhet av konsolidering i enlighet med IFRS starkt meriterande
Egenskaper
  • Problemlösare med förmågan att se helheten
  • Driven och kan agera både strategiskt och operativt
  • Förändringsbenägen
  • Kommunikativ och trivs med många kontaktytor
Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Plantagen Group med Mpya Finance. Urval och interjvuer kommer påbörjas i mitten på augusti. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se. Varmt välkommen att söka!

Om Plantagen
Plantagen är Nordens ledande kedja för försäljning av växter och växttillbehör med cirka 140 butiker i Norge, Sverige och Finland främst inriktade mot konsumenter. Plantagens verksamhet, med inriktning på växtförsäljning, har en nära koppling till miljö och hållbarhet då växter förbättrar människors välbefinnande och bidrar till biologisk mångfald. Plantagen vill ge människor möjlighet att öka sin livskvalitet med hjälp av växter. Som arbetsgivare vill Plantagen skapa meningsfulla och stimulerande jobb för sina medarbetare. Bolagets mål är att integrera hållbarhetsarbetet i alla delar av verksamheten. Fokus är att säkerställa bra sociala villkor för de personer som arbetar med Plantagens produkter således även för leverantörer i riskländer. Ett annat fokusområde är att minimera resursanvändning såsom energi och avfall i den operativa verksamheten, då främst i butiker.
Plantagen ägs sedan 2016 av Ratos och har en omsättning på 3,9 miljarder NOK.
Läs mer om Plantagen på www.plantagen.se
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 28 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!