Kalkylingenjörer

Kalkylingenjörer

Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning.

Grundläggning är ett viktigt och dessutom många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag.

Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande verksamhet. Vi fortsätter nu att bygga vidare på vår organisation för framtiden och behöver stärka upp med flera Kalkylingenjörer i område väst, mellersta, öst/nord.

Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Då ska du söka till oss!

Din roll:

Som Kalkylingenjör arbetar du självständigt med allt från budgetkalkyler på idéskisser till detaljerade kalkyler baserade på färdiga bygghandlingar. Du driver processen från tidiga skeden till färdigt anbudsförslag och arbetet kan innebära att du har flera projekt på gång samtidigt. I rollen ingår att analysera, identifiera risker samt se möjligheter att hitta alternativa, konkurrenskraftiga lösningar på våra egna och kunders projekt. Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med dina kollegor såsom Inköpare, Platschef och Arbetschef. Utefter ditt engagemang, bakgrund och tidigare erfarenhet har du stor möjlighet att vara med och utveckla rollen.

I rollen som Kalkylingenjör kommer du att vara en viktig medarbetare för att lägga grunden till våra framtida projekt. Ditt ansvarsområde är att säkerställa att vi har konkurrenskraftiga och affärsmässigt säkra anbud.

Du kommer att få många möjligheter att vara med att utveckla och påverka utformningen av framtida projekt som utvecklar vårt samhälle i stort och smått.

Rollen som Kalkylingenjör innebär att du får känna dig som en bidragande del av samhällsnyttan. Peab-koncernen är även mån om alla sina anställda medarbetare och det är viktigt för oss att du känner dig som en del av gemenskapen i bolaget.

Hos oss får du också möjlighet att utvecklas som medarbetare genom Peabs interna utbildningar riktat till alla våra anställda.

Kvalifikationer:

Du ska ha relevant eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi, eller ha motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör ha några års erfarenhet från byggbranschen där du arbetat med produktionsprojekt, kalkylarbete och/eller projektekonomi.

Det är meriterande om du har erfarenhet av en ledande roll inom bygg- och anläggningsproduktion. Det är också meriterande om du har kunskap och erfarenhet av MAP samt har arbetat med någon typ av CRM-system.

Du ska vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är kostnadsmedveten och har förmåga att fatta beslut. Du tycker om att arbeta självständigt med förmåga att driva ditt eget arbete framåt, men har även lätt för att samarbeta och är van att arbeta mot tydliga deadlines. Du har goda datakunskaper och trivs med att arbeta med siffror. Du är engagerad och positiv och du bidrar till god stämning bland kollegor på arbetsplatsen.

Kontaktuppgifter:

Patrik Andersson, Rekryterande chef 0725/33 30 35

Susanne Reuter, HR-partner 0725/33 35 99
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 okt 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.