Ingenjör inom dricksvattenproduktion, Norrvatten

Ingenjör inom dricksvattenproduktion, Norrvatten

Norrvatten i Järfälla söker en Process- och utvecklingsingenjör inom dricksvattenproduktion

Dricksvatten är ett strikt kontrollerat livsmedel och det ställs höga kvalitetskrav på vattnet. På Norrvatten levererar vi färsk vatten direkt ur kranen och genom vårt arbete gör vi det självklart att alla säkert ska kunna dricka vårt vatten.
Vi söker dig som jobbar med fokus på kvalité och har ett stort intresse för utvecklingsfrågor och ny teknik. Dina kollegor blir Norrvattens process- och utvecklingsingenjörer och tillsammans kommer ni arbeta med att stödja och utveckla befintlig process för dricksvattenproduktion, utveckla och utvärdera teknik för framtidens produktionsanläggning samt hantera dricksvattenkvalitetsfrågor kopplat till distribution. Har du stort intresse för vattenreningsfrågor och processutveckling är det här en roll för dig.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss blir du en del av en verksamhet med starkt samhällsengagemang. Genom våra värdeord Tillit, Engagemang och Nyskapande arbetar vi dedikerat för att kunna levererar färskt vatten både idag och i framtiden. Som en del av det här teamet kommer du få möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom detta viktiga specialistområde.
" Unik möjlighet att vara med och arbeta med både dagens och framtidens teknik för dricksvattenproduktion" säger Daniel Hellström, Chef för Kvalitet och Utveckling.

Dina framtida arbetsuppgifter

Vi på Norrvatten arbetar dagligen med den viktiga uppgiften att ge alla tillgång till friskt och gott vatten direkt ur kranen. I din roll som process- och utvecklingsingenjör kommer du bidra till detta genom att vara ett viktigt stöd till vår driftorganisation för den löpande driften. Du komma att arbeta med allt från uppföljning av befintlig dricksvattenproduktion till att testa ny teknik och metoder för dricksvattenberedning. Mer specifikt förväntas du kunna göra följande:
  • Optimera produktionsprocessen för att erhålla högsta möjliga vattenkvalité och minimera resursutnyttjandet.
  • Genomföra utredningar inom ansvarsområdet
  • Arbeta med utvecklingsprojekt och processutveckling för framtida behov
  • Omvärldsbevaka och ta del av forskning och utveckling från branschen
Rollen innebär också

Som utvecklings- och processingenjör kommer du arbeta på avdelningen för Kvalitet och Utveckling som har fjorton medarbetare som arbetar med processutveckling, utredningar, strategiarbete, miljöledningssystem, egenkontrollprogram, vattenskydd och uppströmsarbete. En viktig del av avdelningens verksamhet är laboratorieverksamheten för kvalitetskontroll av dricksvattenproduktion och distribution.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket kräver ett godkänt resultat i säkerhetsprövning. Vidare är tjänsten ett vikariat med start senat den 1 februari 2020 och fram till 28 februari 2021 med eventuell möjlighet till förlängning.

Kommunalförbundet Norrvatten lyder under offentlighetsprincipen. Det innebär att de uppgifter du lämnar till i samband med din ansökan blir till allmänna handlingar. I enlighet med offentlighetsprincipen kan de därför komma att lämnas ut vid en eventuell begäran.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med VA inriktning. Du har erfarenhet som process- och utvecklingsingenjör eller är helt i början av din karriär.
Vi tror att du är kunnig inom mikrobiella och kemiska risker kring dricksvatten. Som person är du analytisk, har god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och har ett systematiskt arbetssätt. Tjänsten ställer höga krav på service och samarbetsförmåga varför du måste vara serviceorienterad, nyfiken och vetgirig. Du är kommunikativ och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Järfälla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 21 nov 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech