Säljare till Clix by Midsummer

Säljare till Clix by Midsummer

Intresset för Midsummers nylanserade produkt Clix by Midsummer växer och de behöver nu förstärka sitt team med en teknisk säljare. Har du en bakgrund inom försäljning, är redo för nästa utmaning och vill arbeta i en internationell och expansiv miljö? Då kan det vara dig vi söker!

Om Clix by Midsummer
Våren 2018 lanserades Clix by Midsummer, marknadens snyggaste integrerade solcellstak. Produkten är ett falsat plåttak på vilket Midsummers tunnfilmssolpaneler integreras. Bilder, mer information och installationsfilm finns på Clixbymidsummer.se. Sedan lanseringen har produkten fått stort intresse från både privatpersoner och kommersiella aktörer som hustillverkare. Efter 3 inledande installationer under 2018 kommer produktion och försäljning att skalas upp under 2019.

Dina arbetsuppgifter

Som säljare för Clix by Midsummer kommer du att arbeta med inkommande försäljning vilket innebär allt från offertförfrågningar och uppföljning hela vägen fram till order. Den inkommande försäljningen kommer främst vara från privatkunder och den uppsökande är riktad mot olika typer av företagskunder. För att vara skicklig på att sälja Clix by Midsummer krävs att du kan tekniken i grunden och kan förklara den detaljerat för de kunder som kräver det samt anpassa nivån för de kunder som är mindre tekniskt intresserade. Midsummer är ett bolag i tillväxt och Clix by Midsummer är en ny produkt där säljprocessen ständigt utvecklas, likaså marknadsföringen och leveransorganisationen.

Din profil

För att trivas i rollen ser vi att du har en bakgrund inom försäljning, både inkommande/innesälj och uppsökande/utesälj. Det är meriterande om du även tidigare arbetat med offentlig upphandling.

Vidare ser vi att du:
  • Har erfarenhet av försäljning av tekniska produkter alternativt har en teknisk utbildning.
  • Har erfarenhet av försäljning av en nylanserad produkt i en expansiv fas.
  • Är driven, kreativ och nytänkande.
  • Är beredd att resa, främst inom Sverige.
  • Har lätt för att kommunicera både på svenska och engelska.
  • Vill skapa och upprätthålla långsiktiga affärsrelationer.
  • Har förmåga att hålla en hög aktivitetsnivå, är uthållig och kan komma till avslut i affärer.
Som person är du öppen och tillmötesgående, vilket är en förutsättning då en stor del av rollen handlar om kontinuerlig kontakt med kunder och intressenter.

Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Elin Östlund, elin.ostlund@skill.se

Väl mött med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 31 mars (70 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Midsummer är ett ungt snabbväxande företag i den expansiva solcellsbranschen. De utmanar den konventionella industrin med nytänkande lösningar genom att bygga specialdesignade, kompakta maskiner för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller. Den unika processen som säljs tillsammans med maskinerna möjliggör småskalig tillverkning av lätta flexibla solceller, som kan användas på t ex membrantak och fordon där låg vikt och tålighet är nödvändiga egenskaper. Maskinerna är extremt väl lämpade för kontinuerlig processutveckling, vilket bidrar till snabb utveckling och ständigt ökande verkningsgrad på solcellerna. Maskinerna säljs främst på export.
På Midsummer är de idag ca 90 anställda.