Midsummer söker el-konstruktör!

Midsummer söker el-konstruktör!

Brinner du för teknik och innovation? Har du erfarenhet av el-konstruktion, är redo för nästa utmaning och vill arbeta som konstruktör i en internationell och expansiv miljö? Då kan det vara dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Som el-konstruktör kommer du att jobba med förbättringar på befintlig maskin samt konstruktion av nya maskiner och annan teknisk utrustning. Du arbetar i tätt samarbete med produktions- och teknikavdelningar. Det befintliga verktyget är EPLAN.

Arbetet innebär tekniska beräkningar, upprätta ritningar, kabelspecifikationer samt arbetsritningar till våra tekniker och underleverantörer. Du kommer också delta i att stödja och driva projekt.

Arbetet är varierande och innebär kontakter med såväl kunder och kollegor och leverantörer. Du arbetar självständigt men även i team och projekt. Du kommer att få jobba med duktiga medarbetare som ligger i framkant när det gäller tekniska lösningar. Midsummer kan erbjuda dig en spännande och utmanande roll som konstruktör.

Din profil

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du;
  • är ingenjör/civilingenjör inom el-konstruktion eller har motsvarande relevant arbetslivserfarenhet
  • har erfarenhet av EPLAN eller något liknande elkonstruktionsprogram
  • har erfarenhet att självständigt rita/konstruera lågspänningsanläggningar i CAD-system
  • har erfarenhet eller utbildning inom kvalitetsarbete, processer och dokumentation
  • har goda kunskaper i svenska och engelska
Kan du dessutom bocka av något eller några av följande så är du lite av en drömkandidat för oss! o Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av elkonstruktion o God kännedom om säkerhetskrav, standarder och regelverk rörande elutrustning i maskiner o Kännedom om styrning av elmaskiner o Erfarenhet av Monitor

Som person ser vi att du är noggrann, har stor drivkraft och god affärsmässighet. Du brinner för teknik och älskar att jobba med förbättringar.

Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryterare Malin Jangenteg, malin.jangenteg@skill.se.

Väl mött med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 30 nov (67 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Midsummer är ett ungt, snabbt växande företag i den expansiva solcellsbranschen. De utmanar den konventionella industrin med nytänkande lösningar genom att bygga specialdesignade, kompakta maskiner för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller. Den unika processen som säljs tillsammans med maskinerna möjliggör småskalig tillverkning av lätta flexibla solceller, som kan användas på t ex membrantak och fordon där låg vikt och tålighet är nödvändiga egenskaper. Maskinerna är extremt väl lämpade för kontinuerlig processutveckling, vilket bidrar till snabb utveckling och ständigt ökande verkningsgrad på solcellerna.

Midsummer ser till att ligga i teknikens framkant genom att kontinuerligt driva forsknings- och utvecklingsprojekt, både tillsammans med andra aktörer och internt. Det kan handla om att t ex förbättra materialkvalitet och cellstruktur i den befintliga processen, ta fram nya alternativa material eller metoder, utveckla innovativa mekaniska lösningar, eller att sätta upp referensanläggningar för utvärdering av företagets produkter.

De är idag ca 70 anställda och säljer allt på export.