Redovisningsansvarig på Kamux

Redovisningsansvarig på Kamux

Kamux är en snabbt växande bilkedja med en konsumentinriktad affärsmodell och 100 % fokus på begagnade bilar. År 2018 uppgick Kamux omsättning till över en miljard kronor i Sverige.

Tack vare vår starka tillväxt behöver vi fler kollegor som vill delta i vår spännande resa. Nu söker vi en redovisningsansvarig som är vår ekonomichefs högra hand. I rollen kommer du arbeta brett inom redovisning med tonvikt på bokslut och rapportering. Du är med och utvecklar rutiner och processer och trivs i en roll där du samarbetar med och backar upp dina kollegor, speciellt redovisningsteamet som idag är 5 personer.

Dina ansvarsområden som redovisningsansvarig:
  • Löpande bokföring. Affärshändelserna i bolaget bokförs löpande enligt god redovisningssed.
  • Avstämningar. Ansvara för att reserver bokas för ej inkomna leverantörsfakturor samt periodisera intäkter och kostnader.
  • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning för koncernen enligt IFRS.
  • Rapportering av bokslut.
  • Säkerställa kvalitet och laguppfyllnad i bokföringen.
  • Analys av cashflow och balansräkning samt uppföljning av likviditet.
  • Hantering av skattefrågor, deklarationer och moms.
  • Driva och utveckla processer och rutiner som förbättrar och effektiviserar redovisningsarbetet.
  • Upprätthålla kontakt med revisorer, myndigheter och leverantörer.
  • Är den naturliga 'go to' personen gällande redovisningsfrågor och stöttar teamet i det dagliga arbetet
Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning i ekonomi eller annan liknande utbildning. Du har arbetat flera år med kvalificerad redovisning (gärna minst 5 år) och är trygg i din roll. Du är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer. Du har goda kunskaper i Microsoft Office och Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har ett sinne för siffror samt ett eget driv och vilja att påverka och utveckla processer och rutiner. Vidare är du självgående, proaktiv och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Kamux växer fort och det betyder att det är mycket på gång. Vi tror att du trivs med ett högt tempo och omväxling i arbetet. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Intresserad?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår ekonomichef Katri Turunen, telefon 070 350 53 07. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast några minuter och du behöver bara uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kamux.se/
Sista ansökningsdag 30 juni 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kamux Corporation är en detaljhandelskedja, specialiserad på försäljning av begagnade bilar och relaterade tjänster, som växer snabbt. Kamux första bilhall öppnades 2003 i Tavastehus och idag har Kamux 47 bilbutiker i Finland, 15 i Sverige och 4 i Tyskland. Sedan starten har företaget sålt över 210 000 begagnade bilar, varav 46 596 såldes 2018. Kamux omsättning uppgick 2018 till 527,8 miljoner Euro. 2018 var i genomsnitt 472 personer anställda på heltid på Kamux. Kamux aktier är listade på Nasdaq Helsinki-börsen. Läs mer på Kamux.se och Kamux.com