Engagerad Säljchef Ute till varuhuset i Järfälla

Engagerad Säljchef Ute till varuhuset i Järfälla

Är du en ambitiös, driven chef som är van att arbeta operativt i byggvaruhusmiljö som också vill vara bidragsgivare i varuhusets ledningsgrupp. Vill du vara med på vår resa mot branschens mest nöjda kunder? Då är du varmt välkommen till oss på K-rauta!

K-rauta letar nu en Säljchef av det rätta virket till vår byggavdelning. Rollen innebär att du kommer ansvara för drift och skötsel av vår byggavdelning. Vi söker dig som brinner för försäljning och ledarskap och som föredrar att arbeta i högt tempo. Du är flexibel och motiveras av att leda och motivera dina medarbetare, nå resultat och driva K-rauta framåt. Som Säljchef ingår du i varuhusets lokala ledningsgrupp. Du ska också kunna leva och förmedla våra värderingar, policys, riktlinjer och vår vision.

Vi ska vara det naturliga valet för alla som vill köpa byggvaror, båda för privatkund och företagskund.

Arbetsuppgifter & Ansvarsområden
Som Säljchef kommer du vara en naturlig del av den operativa dagliga driften och arbeta nära dina medarbetare. Du ska planera, strukturera och optimera sortimentsomhändertagandet utifrån K-rautas riktlinjer och den praktiska driften. Du behöver kunna leda, delegera och fördela arbetet utifrån krav, behov och enligt gällande regler och rutiner för att maximera varuhusets resultat. Du ska aktivt träna och utveckla dina medarbetare både i drift och i det säljande kundmötet.

Du kommer att ansvara för avdelningens budget, försäljning och bruttovinst. Som Säljchef kommer du även ansvara för att det finns en röd tråd från vår marknadsföring till det lokala omhändertagandet av K-rautas kampanjer på din avdelning. Du kommer också ha personalansvar med löne- och medarbetarsamtal, ha hand om rekryteringar, introduktioner och vidareutveckling av medarbetare.

Du ska genom ett starkt ledarskap säkerställa att vårt koncept efterlevs samt verka för ökad försäljning och driva kundbemötandet framåt.

Din profil
Du har goda erfarenheter från att leda medarbetare som chef inom byggvaruhandeln och att driva en byggavdelning operativt och givetvis har du goda produktkunskaper. Du är van att arbeta mot långsiktiga mål och även att kommunicera dessa till medarbetarna. Du bör ha goda kunskaper i butiksekonomi och vara van att läsa och analysera nyckeltal och kunna styra verksamheten mot dessa och de budgeterade målen. Du bör även ha vana av offerthantering.

För att lyckas i tjänsten bör du vara en person med stort driv och engagemang som har förmågan att ta och förankra initiativ och som förmedlar ett positivt ledarskap. Du är lyhörd och förändringsbenägen och har förmågan att leda andra genom att informera och delegera i syfte att skapa medarbetare som är självgående och högpresterande.

Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. K-rauta tillämpar bakgrundskontroller och personlighetstester som urvalskriterier i alla rekryteringar.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor kring tjänsten kontakta då gärna vår Varuhuschef Jonas Persson, vhc22@k-rauta.se

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

K-rauta har idag 18 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter. I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. Vi är ett internationellt företag med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.

Vi arbetar ständigt med att förenkla och förbättra vår verksamhet så att vi kan fokusera på kunden. Vi medarbetare är ”av det rätta virket” för att vi är entreprenörer som tar ansvar och har en passion för det vi gör. Vi håller det vi lovar och lever efter våra kundlöften. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare ger nöjda kunder.