Säljchef Ute till Byggen - K-Rauta Järfälla

Säljchef Ute till Byggen - K-Rauta Järfälla

Vi söker en ambitiös och driven säljchef som är van att arbeta operativt i varuhusmiljö. Vi söker någon som brinner för virke, får gåshud av ankarspik och vill ta en aktiv roll i varuhusets ledningsgrupp på resan mot branschens mest nöjda kunder. Känner du igen dig? Fortsätt då gärna läsa!

K-Rauta söker nu en chef som drivs av försäljning med operativt ansvar för driften på vår byggavdelning i varuhuset, inklusive personal- och budgetansvar. Som säljchef för en avdelning är du en viktig del av varuhusets ledningsgrupp och det strategiska arbetet mot varuhusets övergripande mål.

På ett övergripande plan är vi på K-Rauta just nu inne i ett väldigt intressant skede, både för företaget och varumärket. Som helägt dotterbolag till internationella handelskoncernen Kesko - med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland - har vi alla möjligheter att bli nummer ett för hemmafixare och proffs inom bygg och renovering.Arbetsuppgifter


Som Säljchef för Byggen kommer du att vara en självklar del av den dagliga driften och arbeta nära dina medarbetare på ett coachande och inkluderande sätt. Du ska planera, strukturera och ansvara för hanteringen av vårt sortiment utifrån K-Rautas riktlinjer. Du behöver kunna leda, delegera och fördela arbetet utifrån krav, behov och enligt gällande rutiner och regler för att maximera varuhusets resultat. Du ska dessutom arbeta aktivt med att utveckla dina medarbetare både i drift och i säljande kundmöten vilket ställer krav på att du själv är säljfokuserad och drivs av mötet med kund.

I rollen som säljchef skall du genom ett strategiskt ledarskap säkerställa att vårt koncept efterlevs samt verkar för ökad försäljning och nöjdare kunder. I dina arbetsuppgifter kommer det även ingå att ansvara för avdelningens budget som försäljning och bruttovinst.

Du kommer även att ansvara för att det finns en röd tråd från vår marknadsföring till det lokala omhändertagandet av K-rautas kampanjer på din avdelning. I rollen har du personalansvar med löne- och medarbetarsamtal samt hanterar rekryteringar, introduktioner och utveckling av medarbetare.

Varför K-Rauta?

Hos K-Rauta fokuserar vi på människan - oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och renovering handlar om förtroende - och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Din profil

Du har gedigen erfarenhet av att leda medarbetare som chef inom bygg och/eller detaljhandeln - och goda produktkunskaper från byggbranschen är såklart meriterande. Du är van att arbeta mot långsiktiga mål och även att kommunicera dessa till medarbetarna. Du bör vara kunnig i butiksekonomi och van att läsa och analysera nyckeltal och kunna styra verksamheten mot dessa - och de budgeterade målen.

För att lyckas i tjänsten bör du vara en person med stort driv och engagemang som har förmågan att ta och förankra initiativ och som förmedlar ett positivt ledarskap. Du är lyhörd och förändringsbenägen och har förmågan att leda andra genom att informera och delegera i syfte att skapa medarbetare som är självgående och högpresterande.

Om du står för viljan och förmågan, så står vi för möjligheten till en spännande och utvecklande framtid.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

K-Rauta tillämpar bakgrundskontroller och personlighetstester som urvalskriterier i alla rekryteringar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor kring tjänsten kontakta då gärna Varuhuschef Carl-Johan Insulander.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

K-Rauta har 17 butiker och hos oss hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke. Vi hjälper våra kunder från start till klart - oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden.

K-Rauta är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern Kesko Oy. Vi öppnade vår första butik 1996 och nu finns vi över hela Sverige.

Med våra rötter i ett land och ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Att förtroende byggs på sikt och att ett handslag fortfarande gäller.