Vikarierande socialsekreterare till försörjningsstöd-och uppföljningsenheten

Vikarierande socialsekreterare till försörjningsstöd-och uppföljningsenheten

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för områdena äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO är vi 200 engagerade och kompetenta medarbetare som finns till för våra invånare och som vill erbjuda en socialtjänst med god kvalitet. Försörjningsstöd/uppföljning är en del av individ-och familjeomsorgen. Enheten består av en enhetschef, två gruppledare, 14 socialsekreterare, och fem socialassistenter. Vi är en stabil personalgrupp som trivs tillsammans och har ett tillåtande klimat. Vi söker nu efter en socialsekreterare för ett vikariat på heltid.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare på enheten har du ett viktigt, spännande och utmanande jobb. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår kompetens och vårt arbetssätt i stort och smått. Detta i syfte att öka kvalitén i arbetet och i vår gemensamma arbetsmiljö. De klienter enheten arbetar med har ofta ett längre behov av ekonomiskt bistånd. Enhetens uppgift är att utreda och bedöma dessa personers rätt till bistånd, att motivera till förändring och att stödja individen i att hitta vägar till självförsörjning och bättre livskvalitet. Vi möter människor i alla olika livssituationer och det gäller att tillsammans med individen hitta de individuella lösningar som fungerar bäst. Det är betydelsefullt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och kommunicera på ett respektfullt sätt. Vårt arbete förutsätter samverkan både internt och externt. Ansökningar om ekonomiskt bistånd handläggs till stor del av våra socialassistenter för att ge mer utrymme för socialsekreteraren att träffa klienten.

Kvalifikationer
Vi vill att du har socionomexamen och gärna erfarenhet av myndighetsarbete. Vi söker medarbetare som delar vår värdering om ett tydligt medborgarperspektiv, det vill säga att vi är till för kommunens invånare. Rollen som socialsekreterare kräver att du har god samarbetsförmåga och att du klarar av att snabbt ställa om inför nya arbetsuppgifter eller akuta situationer. Du är strukturerad, stabil och har förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift och kan anpassa din kommunikation utifrån vad situationen kräver. Vad kan vi erbjuda dig: * Bra introduktion med tillgång till egen mentor * God tillgång till arbetsledning med lång erfarenhet * En arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter * Extern handledning * Årsarbetstid * Förmånsportal Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Intervjuer och rekrytering kan komma att ske fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sofia Ljungström
Telefon 08-580 280 22
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (4 dagar kvar)