SvA-lärare tillika FBK-lärare till Sandvikskolan

SvA-lärare tillika FBK-lärare till Sandvikskolan

Om arbetsplatsen
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-6 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom grundskola, fritidshem och fritidsklubb även grundsärskola, kommungemensamma AST-platser samt förskola. Vi tror att alla barn och elever kan och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar, vilket gör att vi ständigt ser över och reflekterar gemensamt kring tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi tror gynnar våra barn och elever, dessutom gör det vårt arbete både roligare och mer utvecklande. Vi är även övertygade om att det bidrar till att vidareutveckla var och ens tankar och idéer och ger oss möjlighet att växa. Vi är organiserade i arbetslag där skollärare, lärare i fritidshem, barnskötare och resurspedagoger samverkar för att elevernas hela dag ska bli bra. Vi tror på att samarbetet mellan skola och fritidshem är en förutsättning för att eleven ska få en utbildning av bästa slag och bli väl förberedd i livet nu och i framtiden, samt att ett gott samarbetet är navet för att båda verksamheterna ska lyfta och nå sin fulla potential. Under läsåret 22/23 fortsätter vi prioritera vårt påbörjade arbete inom följande områden: * Tillgänglig undervisning, där vi har startat upp ett differentierat arbetssätt och kooperativt lärande * Effektiva team/grupper * Digital kompetens * Betyg och bedömning/pedagogisk dokumentation Vi är ett glatt gäng som ser möjligheter och arbetar efter devisen "Vi vill varandra väl, vi gör varandra bra!", vilket bland annat innebär att vi ger varandra professionell feedback och arbetar utifrån en lösningsinriktad pedagogik, s.k LIP. Våra lärare är legitimerade och behöriga i sina respektive ämnen/områden. Vårt elevhälsoteam består av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. Vi har även en skolhund på deltid. Elevhälsoteamet arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande genom bland annat handledning av personal och arbetslag.

Arbetsuppgifter
Under våren startade vi en förberedelseklass för nyanlända från Ukraina i åk 4-6. Till denna grupp söker vi nu en lärare som kan undervisa dessa elever och stötta dem i skolarbetet, men också att integreras i den övriga verksamheten. Eleverna kommer ha stöd i form av studiehandledning på modersmålet några timmar per vecka, och ska även successivt delta i undervisningen i ordinarie klasser så mycket det är möjligt utifrån elevernas förkunskaper och möjligheter. Utöver att utgöra en spindel i nätet för våra nyanlända elever kombineras tjänsten med att utveckla vår SvA-undervisning och organisation där vi kommer att ingå i en kompetensutvecklingssatsning med Skolverket gällande nyanländas lärande och svenska som andraspråk där du kommer ha en nyckelroll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett gott ledarskap, lätt för att samarbeta och god förmåga att skapa goda relationer med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver också ha tidigare erfarenhet av undervisning i Svenska som andraspråk och goda kunskaper i svenska. Tidigare erfarenhet av undervisning av nyanlända är meriterande. Vi tror att denna tjänst passar dig som brinner för att undervisa i svenska och svensk kultur och som har lätt för att samarbeta med andra.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Intervjuer kan komma att ske löpande. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juli 2022 (7 dagar kvar)