Stödpedagog sökes till Veddesta dagliga verksamhet!

Stödpedagog sökes till Veddesta dagliga verksamhet!

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta i en kreativ och skapande miljö samtidigt som du stöttar våra deltagare i livet? Tycker du att det är kul med skapande i form av film, musik teater eller journalistik? Då har du hittat rätt! Inom socialförvaltningen finns verksamhetsområdet LSS vars uppgift är att utföra beviljade stöd- och hjälpinsatser till personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Inom kommunen finns ett antal grupp- och servicebostäder samt dagliga verksamheter med inriktning LSS där engagerade medarbetare arbetar med att stötta och hjälpa brukare med att skapa en meningsfull och bra tillvaro med ökad livskvalité. Nu söker vi en stödpedagog till vår dagliga verksamhet som till hösten kommer att flytta till nya lokaler nära Jakobsbergs pendeltågsstation. Vi ser fram emot att berika gruppen med dig som har god kännedom av olika funktionsnedsättningar och viljan och engagemanget att skapa de bästa förutsättningarna för våra deltagare utifrån individernas behov. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter
I vår verksamhet är ditt uppdrag som stödpedagog att utifrån brukarens behov och intressen utveckla och erbjuda pedagogiskt stöd och service som bidrar till att ge individen ett meningsfullt, utvecklande och självständigt liv. I det dagliga arbetet kommer du tillsammans med arbetsinstruktörerna att stötta deltagare inom autismspektret. Arbetet innebär att stödja och handleda deltagarna i deras vardag och stor vikt läggs vid individuell utveckling utifrån deras egna förutsättningar. Du kommer ha ett aktivt arbete där du förväntas följa med på diverse utflykter, bland annat ute i den fina naturen. Verksamheten ger ut en egen tidning och driver en egen Youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UCGn2_E-bCpK8zdoci2HKwlw/videos I dina arbetsuppgifter ingår också att i det vardagsnära arbetet syna verksamhetens behov, vara en förebild och vägleda medarbetare med hjälp av dina pedagogiska verktyg samt bidra till att pedagogiska arbetssätt följs, förbättras och utvecklas. Som stödpedagog arbetar du aktivt för att säkra en hög kvalitet i omsorgen. Du bidrar med en fördjupad pedagogisk kunskap inom området funktionsnedsättning och tar därmed extra ansvar för frågor som handlar om det pedagogiska förhållnings- och arbetssättet med deltagaren i fokus. Du kommer också att ha ett nära arbete med verksamhetens egen verksamhetspedagog samt återkommande träffar med resterande stödpedagoger från de andra LSS-verksamheterna för att utbyta kunskaper, erfarenheter, utveckla idéer och stötta varandra. Tjänsten kommer att utvecklas och formas utifrån verksamhetens behov och vi ser därför att du som söker motiveras av att fånga upp behov som finns. Du ska tillsammans med arbetsinstruktörer, enhetschef och verksamhetspedagog driva och utveckla verksamheterna framåt. I våra verksamheter arbetar vi med tydliggörande pedagogik samt tillämpar ett lågaffektivt förhållningssätt. Att föra löpande dokumentation utifrån IBIC om de mål och insatser som ges samt säkerställer delaktigheten och inflytandet hos deltagaren är en viktig del av arbetet. Vidare ingår samverkan med närstående och andra samverkanspartners.

Kvalifikationer
Uppdraget som stödpedagog i denna verksamhet kräver att du kan skapa en god struktur för att stötta personer med funktionsnedsättningar på bästa sätt. Vidare är du lyhörd för de signaler du får och att du arbetar för att uppmuntra deltagaren att uttrycka sin egen vilja. Du ser även samverkan kring deltagaren som en tillgång i ditt arbete. Som person är du driven, lösningsfokuserad och med en prestigelöshet har du förmågan att få med dig dina medarbetare i dina tankegångar och förslag mot en förbättrad verksamhet. Vidare är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är en fena på att samarbeta. Sist men inte minst har du ett intresse och vilja att arbeta med personer inom autismspektrum och intellektuell funktionsnedsättning. Du som söker skall: * Vara utbildad stödpedagog eller inneha annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. * Ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom området funktionsnedsättning med fokus autism. * Ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. * B-körkort Det är meriterande om du har: * Erfarenhet av arbete inom daglig verksamhet. * Erfarenhet av utmanande beteende. * Erfarenhet av film, teater eller journalistik Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (12 dagar kvar)