Specialpedagog vid Järfälla gymnasium

Specialpedagog vid Järfälla gymnasium

Om arbetsplatsen
På vår hemsida kan du läs om oss och vårt arbete tillsammans med våra elever: www.jarfallagymnasium.se

Arbetsuppgifter
Specialpedagog vid Järfälla gymnasium bidrar med specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Du kommer att arbeta tillsammans med både personal och ledning och bidra till utveckling av det inre pedagogiska arbetet, så att verksamheten kan erbjuda goda lärmiljöer och ge stöd och hjälp åt de elever som är i särskilt behov av det. I arbetsuppgifterna ingår att: * tillföra specialpedagogisk kompetens hos elever och skolans personal när det gäller inlärning och inlärningsstrategier, * självständigt identifiera, analysera och medverka i det förebyggande arbetet med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer, * självständigt genomföra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisations- grupp- och individnivå, * utforma och delta i arbetet med att genomföra åtgärdsprogram i samverkan med berörda aktörer samt stödja elever och utveckla verksamhetens lärmiljöer, * verka som en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, föräldrar och andra berörda, * samordna och medverka i myndighetskontakter, exempelvis BUP, socialtjänst, habilitering mfl, * leda utvecklingen av det pedagogiska arbetet med målet att kunna möta behoven hos alla elever. Som specialpedagog vid Järfälla gymnasium ingår du i elevhälsan, som gemensamt har till uppgift att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog eller har annan adekvat specialpedagogisk utbildning. Du har höga förväntningar på elevens möjlighet till utveckling och har det tålamod och den uthållighet som krävs för att maximera elevers möjligheter till både personlig och studierelaterad utveckling. Du är trygg och tydlig i din ledarroll och har en god förmåga att skapa goda relationer med elever och personal. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är bra på att kommunicera, dokumentera och är lösningsfokuserad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Mariella Augustsson
Telefon 070-0027281
Område Järfälla
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 juli 2022 (3 dagar kvar)