Socialsekreterare till Vuxenenheten/missbruk

Socialsekreterare till Vuxenenheten/missbruk

Om arbetsplatsen
Vår vuxenenhet har nu tillfälle att rekrytera en tillsvidare anställning inom området för missbruk och du har chansen att komma till en arbetsplats med stor vilja till gott socialt arbete. Hos oss utför du ett viktigt, spännande och utmanande uppdrag. Vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats där vi trivs ihop och skrattar mycket. Vi är tillåtande och har högt i tak och vi samarbetar gärna med varandra enheterna emellan. Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för områdena äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg (IFO). Vuxenenheten är en del av IFO med ansvar för flera områden; missbruk, våld i nära relation, personer med kriminell livsstil och övriga vuxna. Enheten består av 16 personer varav 1 enhetschef, 2 gruppledare, 11 socialsekreterare och 2 administratörer. Socialförvaltningen i Järfälla drivs av mod, engagemang och flexibilitet. Målsättningen är att göra skillnad. Tänker du också i de banorna? Då kan vår kommun vara något för dig!

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare hos oss kommer du att ha ansvar för myndighetsutövning för vuxna från 18 år med missbruksproblematik och de personer som vill lämna en kriminell livsstil. Vår målsättning är att stärka den enskilde att hitta hållbara lösningar där individens egna resurser tas till vara. I din roll kommer du att utreda behov av bistånd efter ansökan enligt SoL och LVM. Därutöver kommer du alltid att regelbundet följa upp beviljade insatser. Vi anser att helheten är större än summan av delarna och prioriterar därför att samverka internt, med externa utförare och andra huvudmän. Inom IFO har vi en uttalad ambition om att sträva mot ett IFO utan stuprör och med gemensamt ansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: - socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, - goda kunskaper om lagstiftning inom området. Som person är du stabil och trygg i din roll, tydlig i din kommunikation och har förmågan att sätta dig in i någon annans situation utan att ta över personens känslor. Du har gott omdöme, är strukturerad i ditt arbetssätt och har mycket god samarbetsförmåga. Du är också duktig på att tänka flexibelt och kreativt, ställa adekvata krav samt följa upp utfall. Som ansvarig socialsekreterare förväntas du självständigt planera ditt arbete och hantera tempoväxlingar mellan mer akutstyrd verksamhet och långsiktiga kontakter. Eftersom utredning och dokumentation är en viktig del av arbetet är det av stor vikt att du har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Meriterande är: - tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, - utbildning i ASI och MI - kunskap om målgruppen, - kunskaper i verksamhetssystemet Lifecare. Vi erbjuder dig: - årsarbetstid, - kompetensutveckling, - extern handledning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer påbörjas efter att sista ansökningsdag gått ut. Varmt välkommen med din ansökan under tiden! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt.

Vi tillämpar årsarbetstid och samtliga anställda erbjuds friskvårdsbidrag och förmånsportal Järfälla som innehåller en mängd förmåner och rabatter.
Mer info
Kontaktperson Anna Klecka
Telefon 08-580 280 61
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jarfalla.se/ledigajobb
Sista ansökningsdag 23 aug 2022 (15 dagar kvar)