Socialsekreterare till Etablering och Nybesök!

Socialsekreterare till Etablering och Nybesök!

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för områdena äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO är vi en mängd engagerade och kompetenta medarbetare som finns till för våra invånare och som vill erbjuda en socialtjänst med god kvalitet. Enheten försörjningsstöd nybesök och etablering är en del av IFO. Enheten består av 20 medarbetare; elva socialsekreterare, socialassistenter och administratörer. På enheten finns ett nära ledarskap genom två gruppledare samt en enhetschef. Vi söker nu efter en socialsekreterare till nybesöksgruppen. Som socialsekreterare har du ett viktigt, spännande och utmanande jobb. Du kommer till en grupp där det finns ett stort engagemang för det sociala arbetet, där kollegorna har ett fint samarbete och där man ställer upp för varandra.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är socionom och som gillar och har ett engagemang för det sociala arbetet i mottagningsdelen inom ekonomiskt bistånd. I nybesöksgruppen ingår du i ett team av socialsekreterare som ansvarar för telefonmottagning och förhandsbedömning av helt nya ansökningar avseende ekonomiskt bistånd. Inom teamet genomförs även nybesök med klienten, du utreder, handlägger ansökan och genomför hembesök. Inom nybesök har du kortvariga kontakter med klienterna och du har ett omväxlande arbete där vi ständigt inhämtar ny kunskap för att utveckla vår verksamhet framåt. En viktig del i arbetet inom ekonomiskt bistånd är att tillsammans med den sökande arbeta för att hitta lösningar som stärker hens resurser och möjligheter till att bli självförsörjande. I den utredande delen inom nybesök läggs grunden för detta arbete. Inom teamet ingår även att hantera ansökningar av mer brådskande karaktär inom ramen för enhetens beredskap, vilket kräver flexibilitet, en god förmåga att prioritera och kunna fatta beslut.

Kvalifikationer
Vi vill att du: * har socionomexamen * gärna har erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd * är strukturerad och har en god dokumentationsförmåga * är tydlig i kommunikation, både skriftligt och muntligt * har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt Vi ser det som en merit om du har: * erfarenhet av motiverande samtal (MI), * erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare * varit med och drivit kvalitetsutveckling, både arbetssätt och metoder på tidigare arbetsplatser Arbetet som socialsekreterare förutsätter att du har god samarbetsförmåga och en förmåga att snabbt ställa om inför nya arbetsuppgifter. Som person ser vi gärna att du är flexibel, positiv, öppen och möter människor med respekt, nyfikenhet och intresse. Du tänker på socialtjänsten i ett helhetsperspektiv och stimuleras av att vara med och utveckla och förbättra arbetet. Vi erbjuder dig * möjlighet till semesterväxling * årsarbetstid * kompetensutveckling * extern handledning

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringen löpt ut. Välkommen att skicka in din ansökan via länken i annonsen redan idag!
Mer info
Kontaktperson Mika Larsson
Telefon 08-580 293 12
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.jarfalla.se/jobbaijarfalla
Sista ansökningsdag 23 aug 2022 (5 dagar kvar)