Socialpedagog vid Järfälla gymnasium Barkarby

Socialpedagog vid Järfälla gymnasium Barkarby

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter
Till hösten söker vi en socialpedagog som kan vara med en funktionshindrad elev under skoldagen . Både i och utanför undervisningen utgör du den länk som stöttar elevens fysiska möjligheter att utföra sina studier tillsammans med skolans övriga socialpedagoger, lärare och elevhälsa. Eleven har en medfödd cp-skada av typen spastisk diplegi vilket i hennes fall är ett rörelsehinder; hon kan inte gå, har en inbyggd svaghet i midjan, lite stelare vänsterhand och kan stå i ett hjälpmedel. Eleven använder i huvudsak en manuell rullstol vid förflyttning mellan lektioner och kan behöva hjälp att förflytta sig till matsalen och idrotten. Ibland behövs även hjälp över trösklar och andra mindre hinder samt bära brickan med mat på till bordet. Eleven behöver hjälp med flera delmoment under toalettbesök som av- och påklädning etc.. Hon använder en ReTurn som hon kan stå i och och rotera till toaletten. Det är viktigt att du utgör ett levande stöd vid toalettbesöken. Du behöver vara på plats och möta eleven utanför skolan samt följa med efter skolan till färdtjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller har annan liknande utbildningsbakgrund (exempelvis fritidshemslärare, lärare, speciallärare, socionom) och har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du är trygg och tydlig i din ledarroll och har en god förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet för eleven. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, så att samarbetet med eleven fungera så bra som möjligt.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Intervjuer pågår löpande under ansökningstiden.
Mer info
Kontaktperson Fackliga företrädare
Telefon 08-580 285 00
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (3 dagar kvar)