Skolläkare till Järfälla barn- och elevhälsa

Skolläkare till Järfälla barn- och elevhälsa

Om arbetsplatsen
Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm C, med ca 80 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i. Enheten Barn- och elevhälsa tillhör Förskola och Grundskola i Järfälla kommun, där psykologiska, hälsovårdande och sociala kompetenser samverkar för att stödja elevers utveckling. Stor vikt läggs vid det förebyggande arbetet och med arbetsformer som stödjer och stimulerar en god pedagogisk, social och hälsofrämjande miljö. Enheten är stor, ca 80 personer och leds av en enhetschef. Personalen består bl a. av skolsköterskor, skolläkare skolkuratorer och skol- och förskolepsykologer. Du anställs av Järfälla barn- och elevhälsa som också är din arbetsgivare och din närmaste chef är enhetschefen.

Arbetsuppgifter
Du bidrar med medicinskt kompetens i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete. Du har ett nära samarbete med verksamhetschefen för EMI och våra skolsköterskor samt med din skolläkarkollega för att planera och genomföra det medicinska uppdraget utifrån den vägledning som finns samt utifrån förvaltningens uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill vara delaktig att öka elevernas välbefinnande och måluppfyllelse. Nyfikenhet, engagemang, samarbetsvilja är viktigt samtidigt som du måste vara självgående och kunna ta egna initiativ. Du måste vara legitimerad läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin, barn och ungdomsmedicin eller barn och ungdomspsykiatri. Möjlighet till ST i skolhälsovård finns vid intresse.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Som anställd i järfälla kommun omfattas du även av förmåner via Benify, där du kan hitta rabatter och erbjudande kring olika tjänster och varor. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Johan Nyström Hjertvinge
Telefon 0858029722
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (1 dag kvar)