Skolkurator till Järfälla barn- och elevhälsa

Skolkurator till Järfälla barn- och elevhälsa

Om arbetsplatsen
Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm C, med ca 80 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i. Enheten Barn- och elevhälsa tillhör Förskola och Grundskola i Järfälla kommun, där psykologiska, hälsovårdande och sociala kompetenser samverkar för att stödja elevers utveckling. Stor vikt läggs vid det förebyggande arbetet och med arbetsformer som stödjer och stimulerar en god pedagogisk, social och hälsofrämjande miljö. Enheten leds av en enhetschef och personalen består bl.a. av skolsköterskor, skolläkare skolkuratorer och skol- och förskolepsykologer. Skolkuratorsgruppen inom JBE är en stor och väl inarbetad grupp med hög kompetens och har en verksamhetsansvarig som närmaste chef. Samarbete och kollegialt lärande har stor betydelse för vårt arbete. Vi söker en skolkurator för ett spännande, delat uppdrag mellan en F-6 skola och i vårt närvaroteam.

Arbetsuppgifter
Skolkurator: Ingår i skolans eht och bidrar med social och psykosocial kompetens inom elevhälsans arbete på organisations-, grupp- och individnivå. Arbetet är främst förebyggande och hälsofrämjande. I detta arbete ingår att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn. Samt att utveckla goda miljöer för att stärka barns och ungdomars möjlighet att uppnå målen. skolkuratorer arbetar på rektors uppdrag och ger konsultation i sociala och psykosociala frågor till skolans personal. Skolkurator erbjuder stöd till enskilda elever och samverkar med vårdnadshavare. Närvaroteamet: Närvaroteamet arbetar med riktade insaster till elever med problematisk skolfrånvaro. Skolkurators del i arbetet kommer att riktas till föräldrastöd, motivationsarbete och samverkansfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. Meriterande är att du har erfarenhet av att ha jobbat med problematisk skolfrånvaro. Stor vikt läggs vid personalig lämplighet.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Hos oss kan du även ta del av personalförmåner via Benify. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Johan Nyström Hjertvinge
Telefon 0858029722
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (5 dagar kvar)