SFI/SFINX lärare

SFI/SFINX lärare

Om arbetsplatsen
Järfälla Vuxenutbildning och aktivitetsansvar bedriver kommunal vuxenutbildning i både upphandlad och egen regi samt arbetar med kommunens aktivitetsansvar, KAA. Verksamheten fördelas på Ung och vux vägledning där fokus ligger på den upphandlade vuxenutbildningen och KAA, samt Järfälla Lärcentrum som är kommunens egen skola där vi erbjuder SFI, SFINX, kurser på grundläggande- och gymnasial nivå, yrkesutbildningar samt särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå.

Arbetsuppgifter
Förekommande uppgifter som lärare i svenska som andraspråk. Fokus är på SFI och yrkessvenska för ingenjörer och arkitekter (Sfinx). Det är viktigt att du är intresserad av ämnen som har med ingenjörs- och arkitektyrket att göra samtidigt som du ska utbilda elever med hög studiemotivation att nå målen i svenska som andra språk. Alla elever är färdigutbildade i sina yrken och behöver komma ut i arbetslivet. Elevgruppen är mycket motiverad, studievan och verkligen vill lära sig svenska så snabbt som möjligt. I din roll förekommer samverkan med olika aktörer inom Sfx (Svenska för yrkesutbildade i Stockholms län). Beroende på verksamhetens behov kan undervisning av andra grupper inom SFI och/eller Svenska som andraspråk på grundläggande och/eller gymnasial nivå ingå i tjänsten. Läs mer om vår utbildning här: https://www.jarfalla.se/underwebbar/larcentrum/jarfallalarcentrum/sfinx.4.2d5ffece17b8e0809684f2c8.html Kvällsundervisning/externa möten på kvällstid kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som helst har arbetat några år som lärare i SFI och/eller svenska som andraspråk på grundläggande och/eller gymnasial nivå. Alla nämnda nivåer kan förekomma inom utbildningen och grupperna är heterogena. Du är trygg i din yrkesroll, öppen och prestigelös och gärna: * Är behörig lärare i SFI och/eller SVA alternativt påbörjat lärarutbildning eller vill påbörja lärarutbildning * Har erfarenhet av undervisning för vuxna * Är intresserad av teknik och utveckling inom detta område * Besitter en hög digital mognad och är van att jobba med olika digitala verktyg Meriterande är om du: * Har erfarenhet av distanspedagogik och undervisning via digital lärplattform. Undervisningen sker dock i klassrum men digitala inslag är ett vanligt förekommande inslag i undervisningen * Har erfarenhet och/eller utbildning som ingenjör eller arkitekt. Som person är du strukturerad, har god samarbetsförmåga och ett stort engagemang för att driva verksamheten utifrån styrdokument och mål, samtidigt som du har lätt för att engagera och motivera andra människor. Du har ett flexibelt arbetssätt. Du utgår från en helhetssyn kring elevernas studiesituation och du möter varje elev med respekt och öppenhet inför deras individuella behov av stöd. Vi söker dig som tycker det är inspirerande och roligt att med vilja, målmedvetenhet och engagemang utveckla och forma Sfinx-utbildningen i Järfälla kommun. Studiebesök är ett förekommande inslag under utbildningen samt kontakt med elevernas mentorer på Kungliga tekniska högskolan, KTH. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sirpa Piirainen
Telefon 08-58024522
Område Järfälla
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 aug 2022 (3 dagar kvar)