Rektor till Herrestaskolan

Rektor till Herrestaskolan

Om arbetsplatsen
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb. Nu söker vi en rektor som leder Herrestaskolan in i framtiden! Herrestaskolan ligger i Barkarbystaden som är ett av de största expansionsområdena i Stockholmsområdet just nu. Här växer det fram ett helt nytt regionalt centrum, Stockholm Väst, med bostäder, arbetsplatser och goda kommunikationer. Herrestaskolan är en miljöcertifierad Guldskola i massivträ som öppnades i januari 2016. Skolans drygt 300 elever i årskurs F-6 har tillgång till idrottshall, bibliotek och eget tillagningskök.

Arbetsuppgifter
Du som rektor bottnar i ett gott pedagogiskt ledarskap och har stor erfarenhet av undervisning. Du förväntas vara närvarande i verksamheten och tillsammans med skolans personal utforma och utveckla en undervisning av hög kvalitet. Som rektor på Herrestaskolan har du ett helhetsansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö, kvalitets- och skolutveckling. Du ska leda, utveckla och styra verksamheten mot uppsatta mål och ansvara för uppföljning av enhetens resultat. Vi söker dig med fokus på klassrumsnära arbete, kvalité i undervisningen och som vill bygga upp en stabil ledningsgrupp. Som rektor i Järfälla kommun vill vi att du satsar långsiktigt och utövar ett idéburet och nära ledarskap med utgångspunkt i tillitsbaserad och relationell styrning och ledning. Vidare ska rektor bygga goda och starka relationer med medarbetare, barn och deras vårdnadshavare. Uthållighet, framåtblick och utpräglad strategisk förmåga är viktiga egenskaper vi söker hos rektor. Rektor har också fokus på mål- och resultatuppfyllelse och varje elevs rättighet och möjlighet att utvecklas i enlighet med de nationella målen. Rektorn besitter god kunskap och erfarenhet av det förebyggande och främjande elevhälsoarbetets avgörande betydelse för skolans förmåga att lyckas med sitt uppdrag. I Järfälla kommun kan du förvänta dig ett gott stöd från förvaltningsledningen och de centrala stödfunktioner som finns i form av bland annat Järfälla barn- och elevhälsa med förskole- och skolstöd samt Järfälla Språkcentrum där kommunens modersmålsundervisning och mottagande av nyanlända elever är organiserat. Du ingår i förvaltningens chefsgrupp där du möter kollegor kontinuerligt och där vi tillsammans bygger den koncernanda som vi vill ska prägla vårt arbete i barn- och ungdomsförvaltningen.

Kvalifikationer
Genom utbildning och erfarenhet ska du ha förvärvat pedagogisk insikt. Genomgången eller pågående rektorsutbildning är meriterande. Du ska också - ha kunskap om svenskt utbildningsväsende och de lagar och förordningar som styr verksamheten - ha kunskap om pedagogiska teorier som stimulerar till lärande - vara förtrogen med forskning inom skola - ha förmåga att omsätta teori till praktik - kunna kommunicera väl på svenska både i tal och skrift - vara van IT-användare - ha grundläggande kunskaper i ekonomi, arbetsmiljö och arbetsrätt - ha god organisations- och administrationsförmåga Som person är det viktigt att du har förmåga att leda och skapa delaktighet, samt att du trivs i förändringsprocesser. Eftersom du kommer att ha många kontakter är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Självklart tar du ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver processer vidare. Vi ser att du har en stark ekonomiskt medveten samt är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare är du trygg, stabil och har insikt i hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du ska ha dokumenterad arbetsledande erfarenhet från skola. Om ovanstående stämmer in på dig är du varmt välkommen att skicka in din ansökan! Intervjuer sker löpande.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (7 dagar kvar)