Personalkonsult till Barn- och ungdomsförvaltningen

Personalkonsult till Barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Barn- och ungdomsförvaltningen i Järfälla kommun har ett övergripande ansvar för förskole- och skolfrågor i kommunen. Ansvaret syns dels i kommunens roll som huvudman över kommunens verksamheter, dels i dess ansvar som myndighet. Inom förvaltningen arbetar ca 2600 medarbetare varav ca 75 chefer. På den centrala administrationen arbetar ca 40 medarbetare och arbetsplatsen är belägen i ett av kommunhusen i Jakobsberg. Här finns personal inom exempelvis HR, ekonomi, kvalitet- och utveckling samt administration och nämndprocess. Nu söker vi dig som är intresserad av ett vikariat och vill arbeta som personalkonsult i en bred HR-roll med fokus på att ge stöd till våra chefer i HR-relaterade frågor och processer. Du kommer ingå i ett team med personalkonsulter, arbetsmiljökonsult, bemannings- och rekryteringskoordinatorer, utvecklingsledare och VFU-ansvarig samt miljösamordnare. Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet.

Arbetsuppgifter
Som personalkonsult är du i första hand ett konsultativt stöd till förvaltningens chefer i alla förekommande personal- och arbetsgivarfrågor med tyngdpunkt på arbetsrätt, rehabilitering, omställning, arbetsmiljö och samverkan/fackliga förhandlingar. Du arbetar brett med alla typer av personalfrågor. Det innebär arbete med samtliga HR-processer som t ex rehabilitering, omställning, löneöversyn, medarbetarundersökning, arbetsmiljö och samverkan/fackliga förhandlingar. Du ska också fungera som enhetens expert i ett eller flera områden som arbetsrätt, omställning, rehabilitering, hälsofrämjande arbete, löneöversyn och/eller kompetensförsörjning. Det innebär att du inom ditt/dina fokusområden har ansvar för strukturerade och effektiva processer. Du ansvarar för att implementera nya processer och rutiner inom ditt/dina områden som tas fram av kommunens centrala HR-avdelning samt förmedlar kunskaper till chefer och till dina kollegor i HR teamet. Du initierar och driver utvecklingsarbete inom ditt/dina områden som en del i förvaltningens utvecklingsplan där attraktiv arbetsgivare är ett fokusområde med kompetensförsörjning och arbetsmiljö inklusive rehabilitering/hälsofrämjande arbete som prioriterade områden.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning från personalvetarlinjen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och vi ser gärna att du har erfarenhet av brett kvalificerat arbete inom HR med tyngdpunkt på åtminstone ett av områdena arbetsrätt, rehabilitering, hälsofrämjande arbete, kompetensförsörjning, löneöversyn och/eller omställning. Du behöver ha goda kunskaper inom arbetsrätt, gärna inom Allmänna Bestämmelser (AB) och Bilaga M (lärare). Du behöver även ha erfarenhet av att arbeta i HR-personaladministrativa system eller motsvarande. Som person trivs du i en roll där du arbetar självständigt med processer och enskilda ärenden men också uppskattar att arbeta i team. Du har lätt för att samarbeta, skapa kontakter och bygga relationer. Rollen ställer stora krav på planering, struktur och god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du är driven och positiv inför nya utmaningar. Du har förmåga att tänka strategiskt och motiveras av arbete med utveckling och effektivisering. Du är prestigelös och flexibel och har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig en bred och utvecklande roll inom HR inom förskolans och skolans värld där du kan vara med och göra skillnad för våra chefer, medarbetare och i slutändan våra barn och elever. Du blir en del av ett fantastiskt team där dialog och samarbete är A och O. Flexibla arbetstider, viss möjlighet till distansarbete, en förmånsportal med olika personalerbjudanden är annat du får som medarbetare hos oss! Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 21 augusti.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Angelica Binnberg
Telefon 08-580 290 80
Område Järfälla
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (4 dagar kvar)