Modersmålslärare ENGELSKA

Modersmålslärare ENGELSKA

Om arbetsplatsen
Järfälla kommun ligger två mil nordväst om Stockholm C, med 74 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i. Järfälla språkcentrum har hand om mottagning av nyanlända elever, modersmålsundervisning och studiehandledning i Järfälla kommun. Hos oss kommer du att tillhöra personalgrupp som idag består av ca 80 pedagoger, där de flesta arbetar som både modersmålslärare och studiehandledare. Språkcentrums vision är att ge flerspråkiga elever goda förutsättningar att lyckas i skolan och med framtida mål.

Arbetsuppgifter
Som modersmålslärare och studiehandledare stödjer du eleverna i deras språk- och kunskapsutveckling med hjälp av modersmålet, samt verkar som en kulturell och språklig brygga. Det gör du bl.a. genom ett nära samarbete med elevens mentor och undervisande lärare. Du bedriver undervisning av hög kvalitet och har ett inkluderande förhållningssätt. Du kommer att jobba med elever i olika åldrar. Tjänsten kan vara förlagd på en eller flera skolenheter. I tjänsten ingår att * planera modersmålsundervisningen utifrån kursplanen i ämnet modersmål * planera studiehandledningen utifrån elevens och ämnets behov * planera din undervisning i samarbete med ämneslärare, mentorer och övrig pedagogisk personal så att den möter elevens individuella behov * använda digitala verktyg för såväl elevernas lärande som planering och dokumentation av undervisningen * ansvara för bedömning och betygssättning * rapportera närvaro * tolka under kartläggning av elevens kunskaper * vara ansiktet utåt för Järfälla språkcentrum

Kvalifikationer
Vi söker dig som * har mycket goda kunskaper i svenska och i ditt modersmål i både tal och skrift * har god kännedom om kultur och skolsystem i de länder som eleverna kommer ifrån * har god kännedom om svensk kultur och svenskt skolsystem * har kännedom om den svenska skolans läroplan och styrdokument * har lärarutbildning eller likvärdig pedagogisk utbildning och erfarenhet * har lätt för att bemöta elever enskilt och i grupp samt att skapa goda relationer * har god datorvana * har stor flexibilitet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt då det kan ske snabba förändringar i uppdraget utifrån de behov som finns på skolorna * är van vid att ta stort eget ansvar och kan arbeta självständigt Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 10 aug 2022 (45 dagar kvar)