Kvalitetsutvecklare med fokus på IBIC/dokumentation

Kvalitetsutvecklare med fokus på IBIC/dokumentation

Om arbetsplatsen
Tillsammans med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla, tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg. Kvalitetsenheten inom avdelning äldre och funktionshinder har i uppdrag att stödja, stimulera, följa upp och samordna det systematiska kvalitetsarbetet och utvecklingsarbetet med fokus på utförare inom äldre och funktionshinder i kommunens egen regi (Säbo, Stöd i ordinärt boende, LSS, Socialpsykiatri och HSL). Olika projekt och satsningar pågår inom kvalitetsområdet för att kvalitetssäkra, utveckla verksamheten och hitta nya arbetssätt för att möta framtidens behov. På enheten arbetar idag kvalitetsutvecklare, kvalitetssamordnare och projektledare tillsammans med en områdeschef och en gruppledare. Vi är ett glatt, ambitiös och ansvarsfullt gäng som alla strävar mot att uppnå kvalité i våra verksamheter. Vi utgår från nya moderna och flexibla lokaler i Jakobsbergs centrum. Vi utökar nu teamet med en kvalitetsutvecklare inom egen regin med fokus på social dokumentation och utbildningar inom Individens Behov I Centrum, IBIC. Är du pedagogisk och trivs i undervisande roller? Brinner du för kvalité och utveckling? Vill du vara med och forma framtidens vård och omsorg? Då är det här tjänsten för dig.

Arbetsuppgifter
I rollen som kvalitetsutvecklare ansvarar du för att vara ett strategiskt och operativt stöd till egen regi verksamhet inom Avdelning för äldre och funktionshinder. Inom egen regin arbetar ca 900 medarbetare. Du kommer bl.a. att arbeta i projektform inom ledningssystematiskt kvalitetsarbete, social dokumentation med huvuduppdrag att utbilda organisationen i IBIC. Kvalitetsutvecklare har också i uppdrag att kontinuerligt utveckla, digitalisera och systematisera våra arbetssätt för att möta våra brukares behov och öka kvalitet i den vård och omsorg vi bedriver. Arbetsuppgifterna är omväxlande med ett stort eget ansvar och hög samarbetsförmåga. Då rollen är ny kommer uppdraget formas och kan komma att justeras efter politiska beslut och verksamhetens behov. Exempel på arbetsuppgifter: * Utveckla och genomföra utbildningar inom IBIC och social dokumentation * Genomföra utbildningssatsningar inom kvalitetsområdet * Utformning/revidering av övergripande rutiner * Kvalitetssäkring/egenkontroll/uppföljning * Skriva sammanställningar, analyser, beslutsunderlag och rapporter * Stödja chefer i det systematiska kvalitetsarbetet * Genomföra aktiviteter kopplade till kvalitets- och utvecklingsarbete * Arbeta för ökad digitalisering och tekniska lösningar

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademiskt utbildning(180 hp). Du ska ha erfarenhet av arbete inom områdena äldreomsorgen och /eller funktionsnedsättning samt vara väl insatt i de lagrummen som styr. Du har erfarenhet eller dokumenterad utbildning inom kvalitets- och verksamhetsutveckling alternativt projektledning. Det är meriterande om du tidigare arbetat med att utbilda, gärna inom vård och omsorgssektorn. I rollen som kvalitetsutvecklare ska du självständigt kunna driva olika uppdrag/projekt från start till mål. Det är därför viktigt att du har lätt för att strukturera och organisera i ditt arbete samt kan göra välgrundade prioriteringar. Som kvalitetsutvecklar kommer du möta personer från olika yrkeskategorier i dina olika uppdrag och därför ser vi att du har lätt för att arbeta tillsammans med andra och har en god pedagogisk förmåga. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och är tydlig i din kommunikation. Då projekten och verksamhet kommer att variera är det viktigt att du är flexibel, prestigelös, van att arbeta i förändringsarbete och är lösningsorienterad. Stor vikt läggs vid personlighet lämplighet. Låter detta som någon för dig? Varmt välkommen in med en ansökan!

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Loreto Ormeno
Telefon 08-580 283 33
Område Järfälla
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 juli 2022 (27 dagar kvar)