Kurator Ungdomsmottagningen i Järfälla

Kurator Ungdomsmottagningen i Järfälla

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och forma en fantastisk verksamhet? Ungdomsmottagningen i Järfälla söker kuratorer som vill utveckla en tillgänglig och modern mottagning! Sedan hösten 2021 ingår ungdomsmottagningen i Ungdomsstödsenheten som är en utförarorganisation inom Socialförvaltningen och erbjuder råd-, stöd- och behandlingsinsatser på hemmaplan för att förebygga och minska destruktivt normbrytande beteende och stödja en god fysisk och psykisk utveckling för ungdomar och unga vuxna i Järfälla kommun. Inom Ungdomsstödsenheten finns verksamheterna: Ungdomsboende, Sociala insatsgruppen, Stöd till placerade, Ungdomstjänst, Mini-Maria, Ungdomsteamet och Ungdomsmottagningen. Ungdomsmottagningens uppdrag är att, utifrån ett salutogent helhetsperspektiv främja fysisk, psykisk och sexuell hälsa hos ungdomar i åldern 12-23 år. Detta arbete utförs på flera olika nivåer genom rådgivande och stödjande insatser på mottagningen, individuellt eller i grupp. Ungdomsmottagningen bedriver också utåtriktat arbete, till exempel besök av klasser, besök på skolor och fritidsgårdar. På vår ungdomsmottagning ingår du i ett team med tre barnmorskor, tre kuratorer samt två deltidsläkare. Utifrån våra olika professioner har vi ett nära samarbete med en helhetssyn på ungdomar och tillsammans utvecklar vi ungdomsmottagningen för framtiden. Vi ska bland annat arbeta med frågeställningar som: Hur når vi fler killar? Hur når vi ungdomar från segregerade bostadsområden? Hur möter vi upp hedersrelaterade frågor? Vi vill också med medvetna utåtriktade satsningar se om vi kan öka antalet ungdomar som söker sig till oss!

Arbetsuppgifter
I rollen som kurator arbetar du med att ha råd- och stödsamtal med ungdomar och unga vuxna om sådant som rör relationer, identitet, stress, nedstämdhet, oro, självdestruktiva beteenden, sexualitet, graviditet och abort. Du kommer att träffa ungdomar både enskilt och i grupp. I mottagningens utåtriktade arbete ingår att möta klasser och andra grupper för att informera om verksamheten. Du behöver vara driven och trivas med att arbeta lösningsfokuserat, då en viktig utmaning vi står inför är att nå ut med ungdomsmottagningens uppdrag till målgrupper som idag inte söker sig hit. Du kommer samarbeta med dina närmaste kuratorskollegor, med regionens barnmorskor och övriga kollegor på Ungdomsstödsenheten. Du är delaktig i ungdomsmottagningens utvecklingsarbeten, nätverksarbete med olika samarbetspartners samt i mottagningens övriga arbetsuppgifter. På mottagningen erbjuds du en trevlig arbetsmiljö i fina lokaler och ett mycket omväxlande arbete. Du kommer att få tillgång till ett nära ledarskap i form av gruppledare och enhetschef med ett stort engagemang i verksamhetens utvecklingsfrågor. Kvällstjänstgöring ingår en kväll i veckan. Vi tillämpar årsarbetstid och har extern handledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig utbildning och det är önskvärt med vidareutbildning i form av GPU/steg 1 och sexologi. Flerårig erfarenhet av att arbeta med ungdomar/unga vuxna är ett krav. Meriterande är om du har arbetat på Ungdomsmottagning eller som kurator inom psykiatrin eller annan stödjande verksamhet samt att du har HBTQI+-kompetens Du har lätt för att skapa kontakt med ungdomar och få deras förtroende. Du har förmåga att stötta och hjälpa de unga att växa i tilltro till sig själva. Det är viktigt att du har god förmåga att arbeta i team med andra yrkeskategorier och att du samtidigt kan arbeta självständigt och göra egna bedömningar. För att lyckas och trivas i rollen är du samarbetsorienterad, trygg och nytänkande. Arbetet ställer även krav på att du har en positiv grundsyn, engagemang och respekt för ungas livsvillkor. Vidare trivs du med att bedriva utvecklingsarbete inom verksamheten tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Vid ansökan ser vi gärna att du som personligt brev besvarar frågorna nedan: * Varför vill du ha den här tjänsten? * Vad kan du bidra med på vår arbetsplats?

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sari Trygg
Telefon 08-580 228 32
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)