Koordinator/Case Manager till vuxenstödsenheten

Koordinator/Case Manager till vuxenstödsenheten

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Järfälla växer och därför måste vi också göra det. Vi befinner oss just nu i en spännande utvecklingsfas och utökar därför vår vuxengrupp som arbetar med missbruksbehandling och stöd till vuxna med missbruk. Vuxenstödsenheten ligger inom Individ-och familjeomsorgen (IFO) och ansvarar för IFOs olika boendeformer för vuxna, vuxenbehandling, viss uppsökande verksamhet, budget- och skuldrådgivning samt förvaltningen av sociala lägenheter. Här arbetar i dagsläget 18 engagerade och kunniga medarbetare med målgruppen vuxna. Har du erfarenhet av att möta vuxna med riskbruk, missbruk och beroende? Vill du vara en del av spännande utvecklingsarbete och ingå i ett stimulerande och positivt öppenvårdsteam? Sök då tjänsten som koordinator/case manager hos oss!

Arbetsuppgifter
Vuxengruppen är en del av vuxenstödsenheten och består idag av två team, vuxenbehandlarteamet och koordinatorsteamet. Inom Vuxengruppen arbetar vi med att på olika sätt stötta och motivera vuxna personer med beroendeproblematik mot en ökad livskvalitet och ett mer självständigt liv. Här arbetar vi nära varandra, samverkar och stöttar upp för varandra när det behövs. Som koordinator/case manager för vuxna arbetar du med målgruppen vuxna som har ett beroende eller en missbruksproblematik, ofta i kombination med psykisk ohälsa. I din roll arbetar du med personer som antingen bor i vårt eget stödboende, i våra träningslägenheter eller i eget boende. Du kommer även arbeta med att planera för utslussning och kartlägga situationen runt personer som för närvarande vistas på t.ex. stödboende eller HVB-hem. Detta för att möjliggöra att individen har ett samordnat och ändamålsenligt stöd vid avslutad placering. I arbetet använder vi Feedback Informed Treatment. Ett arbetssätt som hjälper oss att stärka den enskildes engagemang och inflytande över sin process och som kan leda oss till att arbeta på rätt sätt med rätt klienter samt ge oss möjlighet att ständigt utvecklas som behandlare. Vi har extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling, metodträning, nära ledningsstöd och lägger stor vikt på god och hållbar arbetsmiljö. Viss kvällstidstjänstgöring kommer att ingå. Förekommande arbetsuppgifter är: - Erbjuda ett individuellt anpassat stöd utifrån individens behov - Samverka med socialsekreterare - Samverka med arbetsförmedlingen, sjukvården och andra aktörer - Ansvara för genomförandeplaner och dokumentation i enskilda ärenden - Vara en del i utvecklingsarbetet gällande boendeformer för målgruppen - Arbeta vräkningsförebyggande - Vid behov hålla i gruppverksamheter - Arbeta med individuella samtal - Vara ett stöd i nykterheten - Arbeta med riktat och öppet uppsök

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är socionom eller har liknande utbildning. Du kan också vara exempelvis behandlingsassistent med påbyggnadsutbildning. Erfarenhet av att arbeta med personer med missbruk/beroende och/eller i utsatta livssituationer är högt värderat. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och är tydlig i din kommunikation. Körkort krävs. Erfarenhet av att arbeta vräkningsförebyggande, med olika boendelösningar eller med personer som har olika typer av funktionsnedsättningar är meriterande. Meriterande är även MI-utbildning och erfarenhet av att arbeta med ORS/SRS. Vi söker dig som är pedagogisk och har vana av att möta människor som alla har olika livserfarenheter och livssituation. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt. Vidare har du god självkännedom, är lyhörd och prestigelös. Du tycker om att arbeta självständigt och driva egna processer samtidigt som vi sätter stor vikt vid att du är en lagspelare. Vi tycker om att arbeta tillsammans och att samverka med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en person som kan komplettera gruppen på ett bra sätt.

Övrigt
Vi erbjuder dig en kreativ miljö med stor möjlighet att påverka och utforma verksamheten. Vi har extern handledning och friskvårdsalternativ. Vi tillämpar årsarbetstid och viss kvällstjänstgöring ingår. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Elin Goliat Young
Telefon 08-580 245 59
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (6 dagar kvar)