Kapacitet- och fastighetssamordnare till Barn- och ungdomsförvaltningen

Kapacitet- och fastighetssamordnare till Barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Järfälla kommun befinner sig i ett expansivt skede med en hög bostadsbyggnation vilket innebär ett kontinuerligt behov av fler nya lokaler för förskolor och skolor. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och där man kan kombinera karriär med familjeliv. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Barn- och ungdomsförvaltningen i Järfälla Kommun söker nu en kapacitets- och fastighetssamordnare. Arbetet handlar dels om samordning av barn- och ungdomsförvaltningens övergripande arbete med kapacitetsplanering och lokalsamordning och dels om att vara ett stöd för förvaltning och rektorer i fastighetsfrågor, till exempel vid ny- och ombyggnation.

Arbetsuppgifter
Som kapacitet- och fastighetssamordnare på Barn- och ungdomsförvaltningen kommer du främst att arbeta med att; * Ansvara för lokalförsörjningsplanering inom verksamheten på kort och lång sikt. * Identifiera och beskriva behovsförändringar i verksamheten, både vad gäller kommunens egenregiverksamhet och fristående verksamheter * Bevaka planärenden och påtala behov som eventuellt kan lösas inom aktuell detaljplan. * Medverka i den kommunövergripande lokalförsörjningsplaneringen genom deltagande i lokalberedningsgruppen. * Fungera som kontaktperson för verksamheten i enskilda lokalprojekt Du kommer att: * ha många kontaktytor och samarbetspartners både inom barn- och ungdomsförvaltningen men också utanför som mot andra förvaltningar * vara ett stöd för ledningen på Barn- och ungdomsförvaltningen i den övergripande planeringen av kapacitet och fastighetsfrågor * ha stor möjlighet att påverka och vara delaktiga i olika processer som till exempel utredningar, remisser och detaljplanearbete * vara ledningens och rektorers stöd i diskussioner med våra samarbetspartners vid om-, till- och nybyggnation * bevaka och driva barn- och ungdomsförvaltningens intressen i kapacitetsfrågor och fastighetsfrågor och verka för att utveckla attraktiva studiemiljöer

Kvalifikationer
Vi söker dig som; - har relevant högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot kapacitet, fastighet, samhällsplanering och statistik - har förmåga att vara analytisk, noggrann, initiativrik och strukturerad - har förmåga att kommunicera budskap och skapa engagemang samt ha god förmåga i tal och skrift - har förståelse för och intresse av pedagogiska frågor i relation till de olika arbetsområdena och har en vilja att sätta sig in i frågor som är relevanta för uppdraget - van vid att arbeta både i projekt och individuellt Erfarenhet av projektledning och kännedom om Järfälla kommun är meriterande. Vi ser även att en bakgrund inom skola eller förskola samt arbete med fastigheter är meriterande.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Christina Söderberg
Telefon 08-580 285 14
Område Järfälla
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (3 dagar kvar)