Järfälla kommuns nästa Demensvårdsutvecklare!

Järfälla kommuns nästa Demensvårdsutvecklare!

Om arbetsplatsen
Tillsammans med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla, tänker du också i de banorna?

Vi söker nu Järfälla kommuns nästa demensvårdsutvecklare som kan ta vid och vidareutveckla vårt pågående arbete om god och säker vård för personer med demenssjukdom. Rollen som demensvårdsutvecklare kommer placeras på Kvalitetsenheten inom avdelning äldre och funktionshinder.

Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg. Kvalitetsenheten finns samorganiserad tillsammans med Hälso- och sjukvårdsteamet och har i uppdrag att arbeta med övergripande kvalitets- och utvecklingsfrågor inom våra verksamheter. Inom området arbetar ca 30 medarbetare tillsammans med en gruppledare samt områdeschef. Tillsammans är vi ett ambitiöst team som specialiserar oss mot olika uppdrag och stödjer varandra i att föra utvecklingsarbetet framåt. Inom enheten arbetar bl.a. kvalitetsutvecklare, projektledare, dietist och kvalitetssamordnare HSL. Vi utgår från nya moderna och flexibla lokaler i Jakobsbergs centrum.

Arbetsuppgifter
Ditt huvuduppdrag är att utifrån Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom, interna styrdokument samt nya forskningsrön leda utvecklingsarbetet inom området demenssjukdomar och kognitiv svikt. Järfälla kommuns mål är att kunna bistå med stöd och råd till personer med minnesproblem och deras närstående redan i ett tidigt stadium. För att komma närmre detta mål kommer du utöver att stödja den enskilde och dess närstående samverka med externa och interna aktörer inom kommun och region, till exempel med biståndsenheten, hemtjänstens demensteam, anhörigkonsulenter och kognitiv mottagning. I arbetsuppgifter ingår att handleda medarbetare, samordna utbildningsinsatser, delta i nätverk och göra omvärldsbevakning. Du har även en ambassadörsroll där du informerar internt och externt om demenssjukdomar och den egna rollen.

Eftersom tjänsten är under utveckling finns möjlighet att till viss del forma innehållet och utveckla nya digitala arbetssätt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer:

* Ge stöd och råd för individer med demenssjukdom och närstående
* Arbeta konsultativt mot kommunens verksamheter och handleda i det praktiska
omvårdnadsarbetet.
* Kartlägga behovet av utbildningssatsningar.
* Ansvara för utbildningar i demens och BPSD för kommunens medarbetare.
* Delta i nätverk och utbyta erfarenheter med liknande profiler i andra kommuner.
* Skriva sammanställningar, analyser och rapporter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för dessa frågor och vill vara med i arbetet att utveckla Järfällas demensvård. Du ska vara legitimerad sjuksköterska eller ha en likvärdig hälso- och sjukvårdsprofession med mångårig erfarenhet av vård vid demenssjukdom. Det är meriterande om du arbetat i liknande kommunal roll eller arbetat längre inom regionens minnesmottagning. Du har gedigen kompetens inom demenssjukdomar, till exempel utbildningar inom BPSD, Silviacertifiering, Nollvision.

I rollen ingår fler kontaktytor, både internt och externt och du behöver därför ha lätt för att samarbeta och samverka med andra. Det är viktigt att du är lyhörd och har lätt för att bemöta äldre människor och deras närstående. Du har ett stort intresse att dela med dig av kunskap och sprida information vidare till relevanta målgrupper. Du bör även ha en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift samt lätt för att navigera dig i verksamhetssystem och välfärdsteknik.

Då du är ensam i rollen krävs att du tar ansvar och självständigt kan planera och organisera i ditt arbete. Som person är du driven, positiv för förändring och har idéer om hur demensvården kan komma att behöva/kunna utvecklas över tid.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Varmt välkommen in med din ansökan!

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Loreto Ormeno
Telefon 08-580 283 33
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (9 dagar kvar)