Handläggare till Biståndsenheten LSS

Handläggare till Biståndsenheten LSS

Om arbetsplatsen
Tillsammans! Med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad- så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för äldreomsorg och funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg. Myndighetsutövningen inom äldreomsorg och funktionsnedsättning består av två delar, Myndighet äldre och Myndighet funktionsnedsättning. Myndighet Funktionsnedsättning har två enheter, Biståndsenheten LSS och Biståndsenheten SoL. På Biståndsenheten LSS finns tre handläggarteam. Barn och ungdomsteam, Vuxen LSS-team och Assistansteam. På Myndighet funktionsnedsättning har en områdeschef, två enhetschefer, två mentorer, tre platssamordnare, handläggare för bostadsanpassningsbidrag. Vi Just nu behöver vi en kollega till LSS-vuxenteam. Samtliga handläggare på Biståndsenheten LSS arbetar med ansökningar av LSS insatser samt insatser enligt SOL.

Arbetsuppgifter
Arbetet som handläggare på Biståndsenheten LSS är viktigt, inspirerande och utvecklande. Tillsammans med dina kollegor kommer du att utreda, bedöma och fatta beslut om insatser enligt LSS och SoL samt Lagen om riksfärdtjänst. I arbetet ingår det att du samarbetar med den enskilde, dennes närstående, med kollegor, utförare och andra professioner internt och externt. Du kommer att ges goda möjligheter att påverka och bidra till det utvecklingsarbete som pågår i verksamheten. Du arbetar nära dina kollegor och har god tillgång till arbetsledning och administrativt och juridiskt stöd. Vi erbjuder dig: * Kontinuerlig extern handledning * Kontinuerlig kompetensutveckling * Friskvårdsbidrag * Förmånsportal med olika förmåner och rabatter * Möjlighet att arbeta hemifrån till viss del * Möjlighet att byta ut semesterersättning till extra semesterdagar * Årsarbetstid

Kvalifikationer
Du ska vara socionom eller ha en likvärdig högskoleutbildning. Det är positivt om du har jobbat med myndighetsutövning inom socialtjänsten och har erfarenhet av personer med funktionsnedsättning. Rollen som biståndshandläggare ställer krav på att du är strukturerad, flexibel, självgående och handlar i enlighet med fattade beslut. Du har god samarbetsförmåga samt personlig mognad och en fallenhet för att skapa goda professionella relationer till andra. Vidare har du lätt för att kommunicera i tal och skrift. Du tänker på Socialtjänsten i ett helhetsperspektiv och stimuleras av att vara med och utveckla och förbättra vår verksamhet. Vi söker dig som kan erbjuda oss ett tydligt brukarperspektiv och delar synsättet att vi är till för kommunens medborgare.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (1 dag kvar)