Fritidspedagog 100% till Fjällenskolan

Fritidspedagog 100% till Fjällenskolan

Om arbetsplatsen
Fjällenskolan - en stabil grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och är belägen i ett småhusområde i Viksjö. Skolan har ca 630 elever och ca 95 medarbetare. Skolan är organiserad i team och arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling - kunskapsmässig såväl som social. Till hösten 21-22 har Fjällenskolan både blivit en Kiva-skola, ett forskningsbaserat trygghetsprogram, blivit en Trivselledarskola då vi förstår att bra raster ligger till grund för en bra skoldag samt att vi ingått ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet och IFK Viksjö för att jobba med skolbollen. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetenser samt bygger en skola där alla ska känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro. Vi vill att vår personal ska trivas på skolan genom att både kompetens, nyfikenhet och samarbetsglädje ska harmonisera med varandra. Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som är utbildad lärare mot fritidshem/fritidspedagog. Vi kan erbjuda ett roligt och stimulerande arbete där du får vara med och utveckla fritidsverksamheten utifrån styrdokumenten. Vi vill att du ska vara med och utveckla fritidshemmet så att eleverna får en chans till både rekreation och kunskapsinhämtning tillsammans med dina kollegor, eleverna ska ha en meningsfull, aktiv och trygg vardag. Det här är jobbet för dig som är intresserad av att utvecklas vidare. Du vill tillsammans med dina kollegor skapa en grupp, där klimatet är tillåtande så att ni vågar vara nytänkande och kreativa. Vi lägger stor vikt på samarbete och kollegialt lärande med personalen på fritidshemmet och med skolans personal. Du ska arbeta för att planera, utveckla och bedriva undervisning på fritidshemmet så att den stimulerar och utmanar barns nyfikenhet, utveckling och lärande.

Kvalifikationer
Legitimerad lärare mot fritidshem/fritidspedagog. Goda ledaregenskaper Väl insatt i läroplanens alla delar Ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov. God kännedom om NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Vi tror även att du som söker jobbet: - har och förmedlar ett professionellt förhållningssätt - använder Lgr11 som utgångspunkt för planering av verksamhet - är bra på att förhålla dig till nya situationer - brinner för fritidspedagogik och rastverksamhet - använder utemiljön på ett pedagogiskt sätt - är tydlig och strukturerad i ditt arbete - behärskar det svenska språket i både tal och skrift I din ansökan vill vi gärna att du beskriver din barnsyn och vad du tycker är viktigt i ditt förhållningssätt till barn. Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Stefan Grufman
Telefon 08-580 292 16
Område Järfälla
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (48 dagar kvar)