Förvaltningscontroller till socialförvaltningen

Förvaltningscontroller till socialförvaltningen

Om arbetsplatsen
Tillsammans! Med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad- så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för äldreomsorg och funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg samt vård och omsorg. Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd inom socialförvaltningen har i uppdrag att ge stöd till alla verksamhetsområden inom förvaltningen. Avdelningen samordnar funktioner som bl a utredningar, upphandlingsstöd, uppföljning, ekonomi, kommunikation, systemförvaltning, personal och nämndadministration. Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd består idag av fyra enheter: Enheten registratur, arkiv och nämndsekretariat; enheten ekonomi, systemförvaltning och internservice; enheten stöd- och utveckling samt enheten personal- och lön. Vi söker nu en förvaltningscontroller till enheten för ekonomi, systemförvaltning och internservice.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med budgetering, övergripande budgetuppföljning, sammanställande av verksamhetsberättelser och delårsrapporter/årsbokslut, i arbetet ingår såväl strategiskt som operativt arbete. Du är också förvaltningens kontaktperson gentemot kommunens centrala ekonomiavdelning samt ingår i ett antal olika arbetsgrupper. Du är också föredragande i ledningsgrupp och nämnd. Du arbetar också tillsammans med andra controllers på enheten med utveckling av våra centrala ekonomifunktioner. Du arbetar även med att utveckla och utbilda cheferna inom ekonomiområdet. Ditt arbete är proaktivt där du bidrar till effektivisering av olika processer och ökar prognossäkerheten. Inom enheten finns förutom andra controllers också en redovisningsekonom. Tillsammans arbetar ni för strukturerade och korrekta ekonomiprocesser.

Kvalifikationer
Vi söker en controller som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi. Du har flera års erfarenhet av att ha arbetat som controller. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet och helst ha kommunal erfarenhet. Har du erfarenhet från en socialförvaltnings arbets-/verksamhetsområden är det meriterande men inget krav. Du har goda datakunskaper och är van att arbeta i ekonomisystem. Har du arbetat med ekonomisystemet Raindance och/eller beslutsstödssystemet Hypergene är det en merit. Rollen som förvaltningscontroller förutsätter ett självständigt och strukturerat arbetssätt där du har förmågan att driva flera processer samtidigt. Du har en analytisk förmåga och du trivs med att fördjupa dig i arbetsuppgifter men samtidigt kunna se helheten i arbetet. Som person är du kommunikativ då du ska kunna förmedla och förklara ekonomiska rapporter för såväl chefer som förtroendevalda. Du har god samarbetsförmåga samt kan kommunicera väl i både tal och skrift. Du behöver vara intresserad av kopplingen faktisk verksamhet och ekonomi då arbetet ställer krav på att få ihop dessa i kommunikationen.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2020 (7 dagar kvar)