Förskollärare

Förskollärare

Om arbetsplatsen
Ålstaskolan med förskola ligger i expansiva Barkarbystaden. Under läsåret 22/23 kommer vi flytta in i vår nybyggda skola/ förskola. Under byggtiden huserar vi i våra lokaler på Fänriksvägen, granne med vår nya byggnad och tillfälligt i Förskolan Drakens lokaler på Herkulesgatan 15. Förskolan har funnits sedan 2013 har i dagsläget 215 barn uppdelat på 6 kompanjoner. På varje kompanjon finns en småbarnsavdelning och en storbarnsavdelning som samarbetar med varandra. Skoldelen startades hösten 2020 och byggs hela tiden ut. Förskolan och skola delar lokaler och har ett samarbete där vi eftersträvar en röd tråd från 1- åring till elev i mellanstadiet. Vi har ett nära ledarskap av rektor och biträdande rektor som med tydlig vision arbetar tillsammans med pedagogerna mot ambitiösa mål. Fortbildning sker bl. a via nätverk där pedagogiska ämnen studeras och diskuteras. Vi har tillgång till specialpedagog, talpedagog och psykolog via Järfälla barn- och elevhälsa. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Arbetsuppgifter
Vem är du? Vi söker dig som är en varm, positiv, ansvarsfull, engagerad och utbildad förskollärare. Du känner lust och glädje i att arbeta med barnens lärprocesser utifrån barnens intressen och förskolans styrdokument, Lpfö 18. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du besitter en förmåga att skapa tillit och trygghet i barngruppen. Du ansvarar för att leda och utveckla verksamheten och barngruppen tillsammans med dina kollegor, vilket gör att barnens skapande, kreativitet, språk och lärande utvecklas. Du ska kunna förbereda och genomföra utvecklingssamtal samt bistå med din kunskap inom detta område till dina kollegor. Du behöver vara flexibel då vi kommer flytta in i nya lokaler under pågående verksamhetsår, vilket kan medföra utmaningar vi inte kan planera för.

Kvalifikationer
Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav. Du är legitimerad förskollärare med yrkeserfarenhet. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Goda kunskaper kring digitala verktyg i förskolan är meriterande

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sofia Lönngren
Telefon 070-002 31 90
Område Järfälla
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 juli 2022 (20 dagar kvar)