Budget-och skuldrådgivare

Budget-och skuldrådgivare

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för områdena äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO är vi många engagerade och kompetenta medarbetare som finns till för våra invånare och som vill erbjuda en socialtjänst med god kvalitet. Tjänsten som budget- och skuldrådgivare ligger hos Vuxenstödsenheten inom IFO. På vuxenstödsenheten arbetar engagerade och kunniga medarbetare med förebyggande, riktat och uppsökande socialt arbete mot målgruppen vuxna. Budget- och skuldrådgivningen Nordväst består idag av fyra medarbetare som arbetar för tre kommuner: Sollentuna, Upplands-Bro och Järfälla. Samtliga medarbetare utgår från Järfälla och arbetet stöds av en gruppledare. Vi söker nu en budget- och skuldrådgivare som vill arbeta tillsammans med oss. Är det du?

Arbetsuppgifter
Arbetet som budget- och skuldrådgivare innebär att ge information, rådgivning och stöd till medborgare som vänder sig till oss för rådgivning med sin ekonomiska situation. En central del i uppdraget är att kartlägga skuldsituationen för klienten och skapa möjlighet för denne att komma vidare till en bättre ekonomisk situation. I detta ingår att på olika sätt medverka i skuldsaneringsansökan. Du ger stöd inför, under och efter det att en ansökan om skuldsanering lämnats in till Kronofogden. Som budget- och skuldrådgivare ingår att ge rådgivning både avseende skulder och budget. Det innebär att tillsammans med den rådsökande arbeta för att förändra den ekonomiska situationen och skapa en mer långsiktig och hållbar ekonomi framåt. Vi arbetar även mycket med samverkan och informationsspridning samt med utåtriktade och förebyggande insatser. Hos oss erbjuds du kvalificerade kollegor, gemensamma ärendedragningar samt extern handledning. Vi arbetar självständigt med egna ärenden men även nära i teamet där vi hjälps åt och utvecklar verksamheten och våra arbetssätt tillsammans. Vi tillämpar årsarbetstid och viss kvällstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad jurist, ekonom, socionom eller annan jämförbar utbildning alternativt tidigare erfarenheter från budget och skuldrådgivning. Har du erfarenhet av annan ekonomisk rådgivning eller svåra samtal ser vi det som ett plus. Det är även meriterande om du har MI-utbildning eller erfarenhet av att: * Arbeta i socialtjänsten * Möta människor i socialt utsatta situationer * Informera/Föreläsa inför grupper Rollen som budget- och skuldrådgivare kräver att du har intresse, vilja och en god förmåga att möta människor i utanförskap. Du behöver vara pedagogisk och ha vana av att möta människor som alla har olika livserfarenheter och livssituation. Ett flexibelt och empatisk förhållningsätt tror vi är förutsättningar för att lyckas i rollen som budget- och skuldrådgivare. Vidare har du god samarbetsförmåga, är lyhörd och prestigelös. Du bör vara bekväm med att prata inför grupper då en del av gruppens arbete är att föreläsa i olika sammanhang. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och är tydlig i din kommunikation. Goda kunskaper gällande myndigheters regelverk och god samhällskunskap värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en person som kan komplettera gruppen på ett bra sätt. Varmt välkommen in med en ansökan!

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi tar emot alla ansökningar via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, ej via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Elin Goliat Young
Telefon 08-5802 4559
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (14 dagar kvar)