Budget-och skuldrådgivare

Budget-och skuldrådgivare

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för områdena äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO är vi 200 engagerade och kompetenta medarbetare som finns till för våra invånare och som vill erbjuda en socialtjänst med god kvalitet. Råd- och Stödenheten är en enhet inom Individ-och familjeomsorgen som arbetar med förebyggande, riktat och uppsökande socialt arbete. Inom Råd- och Stödenheten ingår Budget- och skuldrådgivningen Nordväst som idag består av fyra medarbetare. Vi befinner oss nu i en spännande utvecklingsfas och behöver därför förstärkning. Det är där du kommer in i bilden! Vi skulle behöva dig som stöttar upp i rollen som budget- och skuldrådgivare hos oss. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år.

Arbetsuppgifter
Arbetet som budget- och skuldrådgivare innebär att ge information, rådgivning och stöd till medborgare som vänder sig till en budget- och skuldrådgivare med sin ekonomiska situation. En central del i uppdraget är att kartlägga skuldsituationen för klienten och skapa möjlighet för denne att komma vidare till en bättre ekonomisk situation. I arbetet ingår att aktivt medverka till att en skuldsanering aktualiseras och bistå vid ansökan. Vi erbjuder dig kvalificerade kollegor, gemensamma ärendedragning samt möjlighet till extern handledning. Vi tillämpar årsarbetstid och samtliga anställda erbjuds friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad jurist, ekonom, socionom eller annan jämförbar utbildning alternativt tidigare erfarenheter från budget och skuldrådgivning. Har du erfarenhet av annan ekonomisk rådgivning ser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att: * Arbeta i socialtjänsten * Möta människor i utanförskap * Föreläsa inför grupper Rollen som budget- och skuldrådgivare kräver att du har intresse, vilja och en god förmåga att möta människor i utanförskap. Du bör även vara bekväm med att prata inför grupper då en del av gruppens arbete är att förläsa i olika sammanhang. Ett flexibelt och pedagogiskt förhållningsätt tror vi är förutsättningar för att lyckas som Budget- och skuldrådgivare. Varmt välkommen in med en ansökan!

Övrigt
Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Hedvig Persson
Telefon 08-580 226 80
Område Järfälla
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (9 dagar kvar)