Bosamordnare till vuxengruppen

Bosamordnare till vuxengruppen

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Socialförvaltningen i Järfälla ansvarar för områdena äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO är vi 200 engagerade och kompetenta medarbetare som finns till för våra invånare och som vill erbjuda en socialtjänst med god kvalitet. Tjänsten som bosamordnare ligger hos Råd- och Stödenheten som är en del av IFO. Förutom bosamordning så ansvarar enheten för Mini Maria, vuxen- och ungdomsbehandling, IFOs olika boendeformer för ungdomar och vuxna samt budget- och skuldrådgivning.

Arbetsuppgifter
I rollen som bosamordnare arbetar du med förvaltningen av socialtjänstens olika boendeformer. Vi har sociala kontrakt, träningslägenheter för vuxna och ungdomar samt olika typer av jourboenden. I arbetet ingår att vara hyresvärd för de som bor i kommunens olika boendelösningar och förekommande arbetsuppgifter är bl.a. kontraktsskrivningar, nyckelhantering och besiktning av lägenheter. Du kommer även att ha kontakt med Kronofogden i vräkningsärenden och sköta kontakter med andra myndigheter samt arbeta med att ta fram rutiner, arbetsdokument och sköta tillhörande administration. Du arbetar mycket i nära samarbete med hyresvärdar och socialsekreterare samt andra professioner. Du kommer även till stor del att arbeta vräkningsförebyggande med direkta insatser i hyresgästernas hem. Du arbetar med hyressamtal, stötta med att göra budget, planera ekonomin eller stöd i att söka sig vidare till budget- och skuldrådgivning eller till mer varaktiga insatser som god man. Du arbetar även med att reda ut uppkomna störningar och att i nära samarbete med hyresgästen arbeta för att förebygga att nya störningar uppstår. Som bosamordnare arbetar du med samtliga målgrupper som socialtjänsten har ansvar för. Du kan därför komma att arbeta med barnfamiljer, missbruksproblematik, relationsvåld, psykisk och fysisk ohälsa eller personer med annan social utsatthet. Förekommande arbetsuppgifter är: - Erbjuda ett individuellt anpassat stöd utifrån individens behov - Samverka med socialsekreterare - Samverka med hyresvärdar, fastighetsägare etc. - Ansvara för beslut och dokumentation i enskilda ärenden - Vara en del i utvecklingsarbetet gällande boendeformer för kommunen - Arbeta vräkningsförebyggande - Vid behov hålla i gruppverksamheter - Arbeta administrativt med bostäder Målet är att skapa långsiktiga boendelösningar där hyresgästen får stöd för att kunna bo kvar i sina boenden över tid. Du arbetar klientcentrerat med individens behov och kvarboende i fokus.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är socionom eller har liknande utbildning alt. behandlingsassistent med påbyggnadsutbildning. Du kan också vara exempelvis uthyrare, fastighetsvärd eller ha annan erfarenhet från hyresvärdssidan med ett stort socialt engagemang. Erfarenhet av att arbeta med personer i hemlöshet, med missbruksproblem, psykisk ohälsa och/eller i utsatta livssituationer är högt värderat. Likaså erfarenhet av hyresfrågor inom privat eller kommunal sektor värderas högt. Erfarenhet av att arbeta vräkningsförebyggande, med boendelösningar eller med personer som har olika typer av funktionsnedsättningar är meriterande. Goda kunskaper i bostadsfrågor i allmänhet och i hyreslagstiftning i synnerhet värderas högt. Som person är du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och är tydlig i din kommunikation. Du behöver vara pedagogisk och ha lätt att anpassa dig till nya situationer samt har vana av att möta människor som alla har olika livserfarenheter. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt. Vidare har du god självkännedom, är lyhörd och prestigelös. Du tycker om att arbeta självständigt och driva egna processer samtidigt som vi sätter stor vikt vid att du är en lagspelare. Vi tycker om att arbeta tillsammans och att samverka med andra. Körkort krävs.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi tar enbart emot ansökan via www.offentligajobb.se. Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Elin Goliat Young
Telefon 08-580 245 59
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (11 dagar kvar)