Boendestödjare till LSS-bostad

Boendestödjare till LSS-bostad

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad! Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också så?

Inom socialförvaltningen finns verksamhetsområdet LSS vars uppgift är att utföra stöd- och hjälpinsatser till personer med funktionsnedsättningar av olika slag och som fått en beviljad insats enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Inom kommunen finns ett antal grupp- och servicebostäder samt dagliga verksamheter med inriktning LSS där engagerade medarbetare arbetar med att stötta och hjälpa brukare med att skapa en meningsfull och bra tillvaro med ökad livskvalité.

Vi söker nu efter två boendestödjare till Ulvsättra servicebostad med 12 lägenheter ålder på brukarna är mellan 20-55 år. Arbetet är utifrån schema och arbetstider dag/kväll eller sovande jour, vardagar och varannan helg. Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning den andra är ett vikariat.

Arbetsuppgifter
I vår verksamhet jobbar vi med att skapa delaktighet och inflytande för brukarna genom arbetssättet IBIC, individens behov i centrum. Ditt uppdrag som boendestödjare innebär att utifrån brukarens behov och intressen utveckla och erbjuda ett pedagogiskt stöd och service som bidrar till att ge individen ett meningsfullt, utvecklande och självständigt liv. Du ger stöd/hjälp i skötsel av hem, med vardagliga sysslor och med personlig hygien. Du kommer vara en hjälpande hand vid matlagning, städning och i brukarnas morgon- och kvällsrutiner. I arbetet ingår att handleda/stödja/följa med på och planera olika förekommande aktiviteter.

Vi arbetar vi med tydliggörande pedagogik t.ex sociala berättelser och bildstöd samt tillämpar ett lågaffektivt förhållningssätt. Verksamhetssystem för dokumentation är Lifecare. Att föra löpande dokumentation om de mål och insatser som ges samt säkerställer delaktigheten och inflytandet hos brukaren är en viktig del av arbetet. Vidare ingår samverkan med närstående och andra samverkanspartners.

Kvalifikationer
Vi söker efter dig som sätter brukaren i fokus! Du har erfarenhet av personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller autismliknande tillstånd. Du är lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod samtidigt som du har en tydlig och pedagogisk kommunikativ förmåga. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är en fena på att samarbeta. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och behöver kunna hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt. Du ska kunna följa instruktioner och lagstadgade krav och föreskrifter som är kopplade till arbetet.


I rollen som boendestödjare krävs det att du kan skapa en god struktur för att stötta personer med funktionsnedsättningar på bästa sätt. Vi ser gärna att du har ett brinnande intresse för arbetet. Du är lyhörd och flexibel med det våra brukare behöver stöd och hjälp med. Målsättningen är att alla brukare ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt

Vi söker dig som;
* är utbildad undersköterska alt. barnskötare eller innehar annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig,
* har minst två års erfarenhet av målgruppen,
* har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift,
* har goda datorkunskaper,
* har goda kunskaper i social dokumentation och upprättande av genomförandeplaner

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Folkhälsomyndigheten anser att vaccination av vård- och omsorgspersonal är en viktig faktor för patientsäkerheten och att ovaccinerad personal inte bör delta i nära vård och omsorg för personer över 70 år och riskgrupper. I Järfälla kommun delar vi Folkhälsomyndighetens uppfattning och ser patientsäkerheten som vårt viktigaste uppdrag.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret görs för medarbetare som börjar arbeta inom vård och omsorg. Vi kontrollerar även medborgarskap och arbetstillstånd.

Intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Oscar Borgenstam
Telefon 08-580 299 46
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jarfalla.se/ledigajobb
Sista ansökningsdag 11 juli 2022 (14 dagar kvar)