Boendestödjare (natt) till nyöppnat stödboende med inriktning missbruk

Boendestödjare (natt) till nyöppnat stödboende med inriktning missbruk

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Den 1 januari 2021 startar den nya avdelningen äldre och funktionshinder inom Socialförvaltningen, där myndighetsidan går samman med utförarsidan inom vård och omsorg. Ett av områdena inom den nya avdelningen är Socialpsykiatrin som har i uppgift att utföra stöd- och hjälpinsatser till personer med psykisk funktionsnedsättning. Parallellt med den nya omorganisationen kommer ett nytt stödboende, Arrendevägen att öppna upp. Arrendevägen kommer bestå av två lokaler som ligger bredvid varandra, personal förväntas arbeta i båda. Detta boende kommer gå under Socialpsykiatrin och målgruppen kommer vara vuxna personer i alla åldrar och som har ett långvarigt missbruk med ett visst omvårdnadsbehov. Vi söker därför nu två stycken engagerade nattpersonal som vill vara med och forma denna nya verksamhet tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter
Som boendestödjare är din främsta uppgift att ge stöd och service utifrån individens behov. Arbetsuppgifterna kommer att variera då behovet varje enskild natt kommer styra vilka insatser som kommer krävas av dig. Du förväntas därför vara flexibel och finnas redo vid situationer såsom exempelvis omvårdnad, våldssituationer och oroligheter.

Kvalifikationer
* Du är utbildad mentalskötare eller undersköterska inriktning mot psykiatri * Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med missbruksproblematik * Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska Som person är du orädd och handlingskraftig i oförutsägbara situationer. Du är trygg i dig själv och med målgruppen. Vidare är du lyhörd, stresstålig, flexibel och inom ramen för nedskrivna rutiner har du förmågan att planera, utvärdera en situation och ta egna initiativ som leder den boende i en positiv riktning. Det är meriterande om du har: * Utbildning i MI (motiverande samtal) * Kunskap om missbruksvård och hot och våld i arbete. * Erfarenhet av nattarbete Vi strävar efter mångfald och ser gärna manliga sökanden. Vi fäster stor vikt på personliga egenskaper.

Övrigt
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret görs för medarbetare som börjar arbeta inom vård och omsorg. Vi kontrollerar även medborgarskap och arbetstillstånd. Löneanspråk kommer att tillfrågas under rekryteringsprocessen. Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Guillermo Vega
Telefon 08-5802 9607
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (1 dag kvar)