Bemanning- och rekryteringskoordinator till Barn- och ungdomsförvaltningen

Bemanning- och rekryteringskoordinator till Barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Barn- och ungdomsförvaltningen driver förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola och grundsärskola. Förvaltningen ansvarar också för öppen förskola, pedagogisk omsorg och öppen fritidsverksamhet. Vi söker nu en vikarierande bemanning- och rekryteringskoordinator till förvaltningens personal- och kompetensförsörjningsenhet. Enheten ansvarar för och arbetar konsultativt med stöd och support till våra för- och grundskolor inom områdena personal, arbetsmiljö, säkerhet, kompetensförsörjning och miljö. I rollen som bemanning- och rekryteringskoordinator arbetar du inom bemanningstjänst som är Järfälla kommuns egen vikariepool och ansvarar för rekrytering och bemanning av korttidsvikariat inom förskola, förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb, grundsärskola samt köksverksamhet. Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet.

Arbetsuppgifter
I rollen som bemanning- och rekryteringskoordinator arbetar du självständigt med hela rekryteringsprocessen, från första urval till kontraktsskrivning. I arbetsuppgifterna ingår bland annat administration, intervjuer, referenstagning, uppföljning av vikarier samt att aktivt delta i det utvecklingsarbete som pågår. Arbetet innebär många kontakter med våra vikarier och våra för- och grundskolor både via telefon, dator och i möten. Då större delen av rekryteringsprocessen för bemanningstjänst har digitaliserats sker bland annat intervjuer och referenstagning med hjälp av digitala verktyg. Förmedlingen av vikarier sker via bemanningssystemet Time Care Pool. Utöver rekrytering och bemanning till bemanningstjänst innefattar tjänsten även att vara ett rekryteringsstöd för chefer inom central förvaltning. Rekryteringsstödet innefattar allt från att publicera annonser, skriva anställningsavtal till att vara behjälplig i hela rekryteringsprocessen vid till exempel chefsrekryteringar. Du kommer att ingå i en enhet med ett starkt driv, stor arbetsglädje och ett gott samarbete där uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utvecklas och inte minst bidra till utveckling! Du arbetar i nära samarbete med medarbetare inom framför allt bemanningstjänst och din närmaste chef är enhetschefen för personal och kompetensförsörjning. Arbetstiden är förlagd från 07:00 på grund av verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har något års arbetslivserfarenhet, främst inom rekrytering, administration och/eller från supportfunktion. Denna tidsbegränsade tjänst som bemanning- och rekryteringskoordinator passar dig som är i början av din karriär och vill få möjlighet att utvecklas och få breda kunskaper inom området. Du kommer att hantera flera processer och uppdrag samtidigt och arbetet kräver att du snabbt kan skifta fokus, vilket ställer krav på flexibilitet och förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Periodvis är det högt tempo och det är viktigt att du är stresstålig. Som person trivs du med att ge god service, är lösningsorienterad och engageras av möten med människor. Noggrannhet och en fallenhet för administrativa arbetsuppgifter är ett måste. Du talar och skriver flytande svenska och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du är en van IT-användare som har lätt för att lära dig nya system och du trivs även med att ha telefon som arbetsredskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Angelica Binnberg
Telefon 08-580 290 80
Område Järfälla
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)