Behandlare till vuxenstödsenheten

Behandlare till vuxenstödsenheten

Om arbetsplatsen
Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad. Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också i de banorna? Järfälla växer och därför måste vi också göra det. Vi befinner oss just nu i en spännande utvecklingsfas och utökar därför vår vuxengrupp som arbetar med missbruksbehandling och stöd till vuxna med missbruk. Vuxenstödsenheten ligger inom Individ-och familjeomsorgen (IFO) och ansvarar för IFOs olika boendeformer för vuxna, vuxenbehandling, viss uppsökande verksamhet, budget- och skuldrådgivning samt förvaltningen av sociala lägenheter. Här arbetar i dagsläget 18 engagerade och kunniga medarbetare med målgruppen vuxna. Har du erfarenhet av att möta vuxna med riskbruk, missbruk och beroende? Vill du vara en del av spännande utvecklingsarbete och ingå i ett stimulerande och positivt öppenvårdsteam? Sök då tjänsten som behandlare hos oss!

Arbetsuppgifter
Vuxengruppen är en del av vuxenstödsenheten och består idag av två team , vuxenbehandlarteamet och koordinatorsteamet. Inom Vuxengruppen arbetar vi med att på olika sätt stötta och motivera vuxna personer med beroendeproblematik mot en ökad livskvalitet och ett mer självständigt liv. Här arbetar vi nära varandra, samverkar och stöttar upp för varandra när det behövs. Som behandlare arbetar du med individen i centrum och behandlingsinsatserna anpassas alltid utifrån det. En stor del av arbetet handlar om att motivera, stärka och stötta klienter till en förändring. I uppdraget som behandlare ingår gruppbehandling, enskilda samtal, motivationshöjande insatser, olika program för unga vuxna och vuxna med riskbruk, missbruk eller beroende av alkohol, narkotika samt spel. I rollen som behandlare ger du även stöd till anhöriga. I arbetsuppgifterna kan det även ingå att täcka upp i stödboenden, arbeta vräkningsförebyggande, stötta upp vid urinprover och hembesök. Dina ärenden kan därför även variera från att vara rent behandlande till att vara mer stödjande inom andra livsområden. Vi har stort fokus på gruppbehandling och söker därför dig som vill vara med och hålla i och vidareutveckla våra behandlingsgrupper. I arbetet använder vi Feedback Informed Treatment. Ett arbetssätt som hjälper oss att stärka den enskildes engagemang och inflytande över sin process och som kan leda oss till att arbeta på rätt sätt med rätt klienter samt ge oss möjlighet att ständigt utvecklas som behandlare. Vi har extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling, metodträning, nära ledningsstöd och lägger stor vikt på god och hållbar arbetsmiljö. Viss kvällstidstjänstgöring kommer att ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom, eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du har erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna och/eller unga vuxna med riskbruk, missbruk och beroende. Vi ser gärna att du hanterar ett flertal evidensbaserade metoder inom området, såsom MI, KBT, ACT och CRA. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hålla i och leda grupper samt vidareutbildning i grundläggande psykoterapi (steg 1). Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ORS & SRS. Du tycker om att arbeta självständigt och driva egna processer samtidigt som vi sätter stor vikt vid att du är en lagspelare. Vi tycker om att arbeta tillsammans och att samverka med andra. Eftersom arbetsuppgifterna är föränderliga bör du gilla utmaningar och stimuleras av flexibla arbetsuppgifter. Du behöver kunna utrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en person som kan komplettera gruppen på ett bra sätt.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Elin Goliat Young
Telefon 08-580 245 59
Område Järfälla
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (11 dagar kvar)