Avdelningschef/Enhetschef till Socialförvaltningen

Avdelningschef/Enhetschef till Socialförvaltningen

Om arbetsplatsen
Vi som arbetar inom socialförvaltningen erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar med expansionen. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt" och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla. Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier för medarbetare och ledare som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat, en förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Socialförvaltningens organisation är uppdelad i fyra avdelningar; Individ och familjeomsorg, Äldreomsorg och funktionshinder, Vård och omsorg samt Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en chef och ledare till avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. Avdelningens främsta uppgift är att stödja verksamheten och samordna funktioner bland annat inom områdena utredning, upphandling, registratur och nämndhantering, ekonomi, personal, information och IT. Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd består idag av fyra enheter: ekonomi och systemförvaltning, stöd- och utveckling, personal och lön och administration. Du kommer själv att leda och fördela arbetet för enheten administration men också ha ett övergripande ansvar för de tre andra enheterna och arbetsleder deras enhetschefer. Du rapporterar direkt till socialdirektör och ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker en chef som leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Med förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt säkerställer du att budskap når fram och att förväntningar är klara för alla berörda parter. Du ser möjligheter i förändringar, tänker strategiskt, ser sakers betydelse långsiktigt och anpassar dina handlingar efter detta. Förmågan att skapa förtroende i organisationen är en förutsättning för att kunna lyckas i rollen. En viktig del i arbetet är att på ett pragmatiskt sätt utveckla socialförvaltningens kvalitetsarbete, arbetssätt och stödsystem så att det blir enkelt och funktionellt för chefer och medarbetare. För att lyckas med detta är en utvecklad och lyhörd dialog med övriga delar av verksamheten helt central. Som person är du öppen för nya synsätt och tycker om att samarbeta. Du är kommunikativ och förhåller dig till situationer på ett väl anpassat sätt. Vidare tar du ansvar för din och avdelnings uppgifter och driver processer vidare. För att kunna göra det är du strukturerad, självgående och analytisk. Du ska ha en akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning och minst tre års erfarenhet av chefsuppdrag som innehåller såväl ekonomi som personal- och verksamhetsansvar. Du har goda kunskaper om kommunal sektor och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Jenny Wilhelmsson
Telefon 08-580 245 40
Område Järfälla
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (4 dagar kvar)